Apple a angajat un veteran de la Ford pentru a accelera dezvoltarea unui automobil electric

Apple a angajat un veteran de la Ford pentru a accelera dezvoltarea unui automobil electric
scris 4 mai 2022

Grupul informatic american Apple Inc. a angajat un director de la constructorul auto Ford Motor Co. cu experiență în domeniul ingineriei și siguranței automobilelor, un semn că producătorul telefoanelor iPhone vrea să accelereze dezvoltarea unui automobil electric, transmite Bloomberg.

Potrivit unor surse interne, Apple a angajat-o pe Desi Ujkashevic pentru proiectul său privind dezvoltarea unui automobil electric. Desi Ujkashevic a lucrat la Ford încă din 1991, iar recent era director global pentru inginerie în domeniul siguranței vehiculelor. Înainte de asta a fost implicată în concepția interiorului, exteriorului și a componentelor electrice pentru multe modele Ford precum Escape, Explorer, Fiesta și Focus dar și pentru modelele Lincoln MKC și Aviator. În plus, Ujkashevic are experiență în aspectele de reglementare, un lucru important de care Apple va trebui să țină seama dacă vrea ca automobilul său să ruleze pe șosele, scrie Agerpres.

GRAFIC Livrările de petrol din SUA către Europa, la cel mai ridicat nivel din ultimii peste 6 ani CITEȘTE ȘI GRAFIC Livrările de petrol din SUA către Europa, la cel mai ridicat nivel din ultimii peste 6 ani

Angajarea unui veteran de la Ford sugerează că Apple continuă cu ideea unui automobil autonom, în pofida faptului că în ultimul an mai multe persoane importante implicate în acest proiect au plecat. Aproape întreaga echipă responsabilă de acest proiect a fost înlocuită în ultimele 12 luni după plecarea liderului Doug Field, care anul trecut a plecat de la Apple la Ford. După plecarea lui Field, grupul Apple a decis să îl numească pe Kevin Lynch, un renumit manager din domeniul software, să supervizeze dezvoltarea proiectului automobilul electric, obiectivul fiind lansarea unui produs pe piață în 2025.

Ujkashevic se alătură altor senior manageri din industria auto care lucrează în echipa Apple precum Ulrich Kranz, fost director la BMW, Stuart Bowers, fost director la Tesla, și Jonathan Sive, fost manager la Tesla, Waymo și BMW.

Un automobil electric Apple ar pune grupul informatic în concurență cu Tesla Inc. și Lucid Group Inc., precum și cu constructorii auto tradiționali care se grăbesc și ei să introducă automobile electrice. Unul din acești constructori este Ford care a lansat mai multe modele electrice în ultima vreme, inclusiv o variantă electrică a celui mai bine vândut automobil din America: camioneta F-150. 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
automobil electric