Apple a obținut în instanță reducerea cu 66% a unei amenzi record. Autoritățile din întreaga Europă s-au luptat pentru a ține în frâu dominația Big Tech printr-o combinație de amenzi și acțiuni

Apple a obținut în instanță reducerea cu 66% a unei amenzi record. Autoritățile din întreaga Europă s-au luptat pentru a ține în frâu dominația Big Tech printr-o combinație de amenzi și acțiuni
scris 6 oct 2022
Apple a obținut în instanță reducerea cu 66% a amenzii record de 1,1 miliarde de euro pe care a primit-o în 2020 pentru acorduri anticoncurențiale cu doi distribuitori favorizați, potrivit Bloomberg.
 
Reducerea aplicată amenzii echivalează cu 728 de milioane de euro.
Porsche și-a depășit părintele CITEȘTE ȘI Porsche și-a depășit părintele Apple și două companii partenere principale - Tech Data și Ingram Micro, care au primit și ele amenzi totale de 139 milioane euro, s-ar fi înțeles astfel încât cele două companii distribuitoare să nu-și facă uneia alteia concurență, stabilind împreună prețurile.

Curtea de apel din Paris a redus joi amenda totală a Apple la aproximativ 371,6 milioane de euro, a declarat un oficial al autorității de supraveghere antitrust din Franța, fără a oferi detalii despre raționamentul judecătorilor.
 
Autoritatea franceză (Autorite de la concurrence) a declarat că va face apel la instanța supremă din Franța. 
 
"Deși instanța a anulat corect o parte din decizia autorității franceze pentru concurență, credem că aceasta ar trebui să fie anulată în totalitate și intenționăm să facem apel", a declarat Apple.
Porsche și-a depășit părintele CITEȘTE ȘI Porsche și-a depășit părintele

Autoritățile din întreaga Europă s-au luptat în ultimul timp pentru a ține în frâu dominația Big Tech printr-o combinație de amenzi și acțiuni care țin de reglementare. 

În cadrul unei audieri de anul trecut, Apple a acuzat autoritățile franceze de reglementare că au modificat regulile antitrust "pentru obiective politice" atunci când au aplicat amenda record, ca parte a unei campanii de reprimare a dominației giganților din domeniul tehnologiei.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
amenda
amenda apple
apple franta
reducere amenda
apel apple