Apple riscă să plătească retroactiv taxe de 13 miliarde de euro în Irlanda

Apple riscă să plătească retroactiv taxe de 13 miliarde de euro în Irlanda
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 nov 2023
Apple riscă să fie nevoită să plătească retroactiv taxe de 13 miliarde de euro în Irlanda, deși producătorul iPhone a avut câștig de cauză la o contestație în instanță, scrie Bloomberg.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Avocatul general Giovanni Pitruzzella, de la Curtea de Justiție a UE, a declarat într-un aviz consultativ că victoria obținută de Apple  la o instanță inferioară a UE ar trebui reexaminată, deoarece a fost plină de greșeli juridice. În lunile următoare, instanța supremă a UE urmează să emită o hotărâre obligatorie în această dispută istorică privind ajutoarele de stat și urmează acest tip de aviz în majoritatea cazurilor.
Nicușor Dan: Ne-am propus ca toată rețeaua de tramvai să fie modernizată. Mai puțin de 100 de km au fost făcuți în anul 2000, printr-o finanțare BEI reabilităm restul de 50 de km CITEȘTE ȘI Nicușor Dan: Ne-am propus ca toată rețeaua de tramvai să fie modernizată. Mai puțin de 100 de km au fost făcuți în anul 2000, printr-o finanțare BEI reabilităm restul de 50 de km

"Având în vedere erorile de drept comise de Tribunal, care îi viciază evaluările", contestația Apple ar trebui "anulată în întregime", a declarat Pitruzzella, potrivit Bloomberg. 

Comisarul antitrust al UE, Margrethe Vestager - care se află în concediu temporar pentru o candidatură la președinția Băncii Europene de Investiții - a stârnit indignarea Apple și a SUA, când în 2016 a ales să investigheze aranjamentele fiscale ale companiei din Irlanda. Este de departe cel mai mare caz al său, iar Vestager susține că beneficiile fiscale selective acordate marilor firme reprezintă un ajutor de stat ilegal, interzis în UE.
viewscnt
Afla mai multe despre
apple
taxe apple
investigatie apple