ArcelorMittal va cere plata în avans pentru a furniza oțel către Liberty Steel

ArcelorMittal va cere plata în avans pentru a furniza oțel către Liberty Steel
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2021

Grupul siderurgic ArcelorMittal SA a decis să ceară plata în avans pentru oțelul brut pe care îl furnizează către conglomeratul GFG Alliance, pe fondul îngrijorărilor care există cu privire la situația financiară a acestui grup controlat de magnatul britanic Sanjeev Gupta, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unei surse din apropierea acestui dosar, ArcelorMittal își va modifica termenii de plată pentru livrările către acele facilități de procesare pe care Sanjeev Gupta le-a cumpărat de la ArcelorMittal în 2019. Măsura va pune noi presiuni asupra fluxului de numerar al GFG Alliance într-un moment în care încearcă să găsească noi soluții de finanțare după colapsul principalului său creditor, Greensill Capital, scrie Agerpres.

Instalații cu uraniu sărăcit găsite sub ruinele unei foste fabrici din București. Polițiștii au izolat zona CITEȘTE ȘI Instalații cu uraniu sărăcit găsite sub ruinele unei foste fabrici din București. Polițiștii au izolat zona

În luna iulie 2019, Liberty Steel, o companie cu sediul în Marea Britanie care este deținută de GFG Alliance, a plătit 740 de milioane de euro pentru a prelua o serie de oțelării din Cehia, România, Macedonia de Nord, Italia și Belgia de la grupul ArcelorMittal.

Sursa citată de Bloomberg a precizat că decizia de a cere plata în avans vine după suspendarea livrărilor ArcelorMittal către unele din facilitățile GFG Alliance.

Un purtător de cuvânt de la Liberty Steel a recunoscut că a existat o "problemă de moment" cu unul dintre furnizori, dar a adăugat că aceasta a fost "soluționată cu succes utilizând procedurile normale pentru disputele comerciale".

România a căzut rapid în clasamentul global privind vaccinarea. Sute de mii de doze sunt ținute pe stoc CITEȘTE ȘI România a căzut rapid în clasamentul global privind vaccinarea. Sute de mii de doze sunt ținute pe stoc

La începutul acestei luni, fondul Greensill a fost împins în pragul falimentului după ce banca elvețiană Credit Suisse a suspendat o linie de finanțare de 10 miliarde de euro către fondul britanic, iar Autoritatea de supraveghere bancară din Germania a înghețat conturile unei subsidiare bancare din Bremen a fondului Greensill.

Colapsul Greensill a generat semne de întrebare cu privire la situația financiară a afacerilor lui Sanjeev Gupta, care este principalul client al Greensill. În luna februarie, GFG a avertizat Greensill că ar putea intra în insolvență fără finanțarea sa. Între timp sindicatele s-au declarat îngrijorate de viitorul celor 35.000 de locuri de muncă din grupul GFG Alliance, un conglomerat care are operațiuni în 30 de țări, printre care și România.

Anterior, Bloomberg a informat că GFG a angajat firmele PJT Partners Inc. și Alvarez & Marsal Inc. să îl ajute să găsească noi finanțări. Prima sarcină a celor două firme va fi să asigure o înghețare a unor datorii în valoare de cinci miliarde de dolari pe care GFG le datorează atât Greensill cât și altor fonduri care au cumpărat produsele sale financiare.

Chiar dacă și-a vândut combinatul Sidex Galați către Liberty Steel în 2019, ArcelorMittal mai deține în România unități de producție la Iași, Roman și Hunedoara.

viewscnt
Afla mai multe despre
arcelormittal
liberty steel