Băncile au anunțat anul acesta desființarea a circa 60.000 de locuri de muncă, majoritatea din Europa

Băncile au anunțat anul acesta desființarea a circa 60.000 de locuri de muncă, majoritatea din Europa
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 sep 2019

Concedierile din sectorul bancar global anunțate anul acesta vizează aproape 60.000 de angajați, majoritatea din Europa, unde dobânzile negative și încetinirea economiei împing creditorii spre reduceri drastice de costuri, potrivit Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News

Commerzbank, a doua mare bancă din Germania, au anunțat săptămâna trecută că plănuiesc să elimine 4.300 de posturi, extinzând un plan de restructurări început în urmă cu trei ani.

Numărul reducerilor de posturi anunțate la nivel global urcă, astfel, la 58.200, 90% (circa 52.000) fiind în Europa.

Băncile germane, care depind de exporturi mai mult decât celelalte economii mari, au anunțat cele mai multe restructrări, în contextul războiului comercial.

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, a  anunțat că va desființa 18.000 de locuri de muncă până în 2022. Banco Santander din Spania va desființa peste 5.400 de posturi, britanicii de la HSBC - 4.000, Barclays - 3.000, iar francezii de la Societe General, peste 2.000.

Câștigurile băncilor europene sunt erodate de încerinirea economică, piața bancară fragmentată și dobânzile negative.

Banca Centrală Europeană (BCE) a reluat luna aceasta tăierile de dobânzi, luând decizia să reducă dobânda la facilitatea de depozit cu 0,1 puncte procentuale, la un nou minim record, de -0,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuri de munca banci
concedieri banci
detsche bank
bce
commerzbank