Germania ia în calcul un împrumut de urgență pentru subsidiara locală a Thomas Cook. Lufthansa, interesată de achiziția companiei

Germania ia în calcul un împrumut de urgență pentru subsidiara locală a Thomas Cook. Lufthansa, interesată de achiziția companiei
scris 24 sep 2019

Guvernul Germaniei analizează acordarea unui împrumut operatorului aerian Condor, subsidiară a grupului britanic insolvent Thomas Cook.

Condor a cerut guvernului de la Berlin un împrumut de urgență pentru a-și putea continua operațiunile, după ce compania-mamă a intrat în insolvență din cauza datoriilor acumulate, scriu Bloomberg și Reuters.

“Toate zborurile Condor se desfășoară normal”, potrivit unui anunț publicat pe site-ul operatorului aerian.

Investițiile în roboți au atins o valoare record de 16,5 miliarde dolari în 2018 CITEȘTE ȘI Investițiile în roboți au atins o valoare record de 16,5 miliarde dolari în 2018

Ministerul german al Economiei a anunțat că analizează cererea Condor, precizând că un eventual ajutor financiar acordat companiei va trebui aprobat de Comisia Europeană. În 2017, Germania a acordat un împrumut similar transportatorului aerian insolvent Air Berlin.

Lufthansa, cea mai mare companie aeriană din Germania, care și-a exprimat anterior interesul privind achiziția unei participații la Condor, nu a exclus reînnoirea ofertei pentru subsidiara Thomas Cook.

Pe de altă parte, compania a transmis că nu este interesată să salveze grupul britanic.

Thomas Cook, cu un portofoliu format din zeci de operatori aerieni, hoteluri, stațiuni, nave de croazieră și agenții de turism, a anunțat oprirea activității duminică noaptea, sute de mii de turiști aflați în vacanță fiind în prezent blocați.

viewscnt
Afla mai multe despre
condor
thomas cook
faliment
imprumut
guvernul germaniei
ajutor financiar