Germania ia în calcul un împrumut de urgență pentru subsidiara locală a Thomas Cook. Lufthansa, interesată de achiziția companiei

Germania ia în calcul un împrumut de urgență pentru subsidiara locală a Thomas Cook. Lufthansa, interesată de achiziția companiei
scris 24 sep 2019

Guvernul Germaniei analizează acordarea unui împrumut operatorului aerian Condor, subsidiară a grupului britanic insolvent Thomas Cook.

Condor a cerut guvernului de la Berlin un împrumut de urgență pentru a-și putea continua operațiunile, după ce compania-mamă a intrat în insolvență din cauza datoriilor acumulate, scriu Bloomberg și Reuters.

“Toate zborurile Condor se desfășoară normal”, potrivit unui anunț publicat pe site-ul operatorului aerian.

Investițiile în roboți au atins o valoare record de 16,5 miliarde dolari în 2018 CITEȘTE ȘI Investițiile în roboți au atins o valoare record de 16,5 miliarde dolari în 2018

Ministerul german al Economiei a anunțat că analizează cererea Condor, precizând că un eventual ajutor financiar acordat companiei va trebui aprobat de Comisia Europeană. În 2017, Germania a acordat un împrumut similar transportatorului aerian insolvent Air Berlin.

Lufthansa, cea mai mare companie aeriană din Germania, care și-a exprimat anterior interesul privind achiziția unei participații la Condor, nu a exclus reînnoirea ofertei pentru subsidiara Thomas Cook.

Pe de altă parte, compania a transmis că nu este interesată să salveze grupul britanic.

Thomas Cook, cu un portofoliu format din zeci de operatori aerieni, hoteluri, stațiuni, nave de croazieră și agenții de turism, a anunțat oprirea activității duminică noaptea, sute de mii de turiști aflați în vacanță fiind în prezent blocați.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
condor
thomas cook
faliment
imprumut
guvernul germaniei
ajutor financiar