Înțelegere: Nissan și Carlos Ghosn vor plăti 16 milioane de dolari pentru a pune capăt investigațiilor SEC

Înțelegere: Nissan și Carlos Ghosn vor plăti 16 milioane de dolari pentru a pune capăt investigațiilor SEC
scris 24 sep 2019

Nissan și Carlos Ghosn vor plăti 16 milioane de dolari pentru a pune capăt unei investigații din partea Comisiei americane pentru bursă și valori mobiliare (SEC) legate de raportarea falsă a sumelor din pachetul de pensionare al fostului președinte al companiei, potrivit Bloomberg. 

Producătorul auto va plăti 15 milioane de dolari, iar Carlos Ghosn - 1 milion de dolari. Înțelegerea a fost încheiată fără ca Ghosn și Nissan să admită oficial acuzațiile, notează Reuters.

Sectorul manufacturier din Germania, cea mai slabă evoluție din ultimul deceniu. Cea mai mare economie europeană și cel mai mare partener comercial al României se îndreaptă spre recesiune. \ CITEȘTE ȘI Sectorul manufacturier din Germania, cea mai slabă evoluție din ultimul deceniu. Cea mai mare economie europeană și cel mai mare partener comercial al României se îndreaptă spre recesiune. "Cifrele sunt pur și simplu groaznice."

Din 2004, Consiliul de Administrație al Nissan l-a împuternicit pe Ghosn să stabilească câștigurile directorilor, inclusiv pe ale sale. În acest context, Ghosn și-a majorat puternic compensațiile pe care ar fi urmat să le primească la momentul pensionării, însă nu a menționat sumele corecte în rapoarte oficiale. Sumele omise se ridică la circa 140 de milioane de dolari. 

Adjunctul lui Ghosn și omul său de încredere Greg Kelly au primit o amendă de 100.000 dolari din parte SEC pentru că l-au ajutat pe fostul președinte Nissan să își ascundă pachetul de pensionare.

O comisie independentă pentru îmbunătățirea guvernanței corporative a stabilit, în primăvară, faptul că, în ultimii ani, Ghosn și omul său de încredere, Greg Kelly, instituiseră un regim semi-secretizat în privința informațiilor esențiale, inclusiv în privința salariilor managerilor și directorilor de la vârful companiei.

Carlos Ghosn a fost demis din cadrul Nissan și Mitsubsihi la sfârșitul anului trecut, după ce procurorii l-au arestat pentru prima acuzație, cea în care se presupune că ar fi comis o fraudă prin declararea eronată a veniturilor sale la autoritățile pieței de capital.

În prezent, Ghosn așteaptă să fie judecat în Japonia, procesul urmând să înceapă în primăvară..

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
ghosn
pensie ghosn
compensatii ghosn
venituri ghosn
sec