BCE evaluează expunerea băncilor europene la Rusia

BCE evaluează expunerea băncilor europene la Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 feb 2022

Banca Centrală Europeană le-a spus creditorilor activi în Rusia să raporteze riscurile cu care se confruntă, în contextul tensiunilor privind Ucraina, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Instituția cu sediul la Frankfurt lucrează cu băncile pentru a evalua riscurile în privința lichidităților, a portofoliilor de credite, a tranzacțiilor și a pozițiilor valutare, precum și capacitatea lor de a menține derularea operațiunilor. BCE vrea ca creditorii să evalueze scenarii care includ sancțiuni economice severe și consecințele globale ale unei invazii, susțin sursele, arată Agerpres.

Banca Centrală Europeană monitorizează situația și este în contact strâns cu instituțiile financiare, precum și cu autoritățile naționale de reglementare privind potențialele riscuri care ar putea apărea în urma escaladării conflictului. Deși expunerea la Rusia a băncilor din zona euro este diferită, pe ansamblu pare să fie ținută sub control, a declarat un purtător de cuvânt al BCE.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

În timp ce unele bănci internaționale și-au redus operațiunile în Rusia în ultimii ani, Societe Generale SA, UniCredit SpA și Raiffeisen Bank International AG sunt printre cele mai mari bănci din Europene prezente în această țară, conform unui raport publicat de Autoritatea Bancară Europeană (EBA).

BCE și creditorii încă analizează efectele sancțiunilor, iar instituția cu sediul la Frankfurt a identificat deja cele mai expuse bănci la Rusia și Ucraina, și analizează potențialele surse de risc, susțin sursele.

Luna aceasta, grupul bancar austriac Raiffeisen a anunțat că a făcut provizioane de 25 milioane de euro pentru riscurile geopolitice din Ucraina și 21 milioane de euro pentru sancțiunile din Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
banci