Bezos donează acțiuni Amazon de 684 milioane dolari unor ONG-uri de mediu

Bezos donează acțiuni Amazon de 684 milioane dolari unor ONG-uri de mediu
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 nov 2020

Miliardarul american Jeff Bezos, fondatorul Amazon și cel mai bogat om din lume, a donat acțiuni la Amazon în valoare de 684 milioane de dolari unor organizații non-profit din domeniul protecției mediului, la câteva zile după ce a anunțat primii recipienți selectați pentru a primi bani prin intermediul fondului Earth Fund.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Bezos a anunțat înființarea fondului pentru combaterea schimbărilor climatice în februarie, iar la începutul săptămânii a publicat o listă cu numele primelor 16 organizații alese, care vor beneficia împreună de 791 milioane de dolari în donații.

Vineri, Bezos a cedat unor ONG-uri 220.825 acțiuni Amazon, în valoare de 684 milioane de dolari.

DOCUMENT Vor reintra energeticienii români în izolare la locurile de muncă din cauza pandemiei? Un gigant al industriei se pregătește și pentru acest scenariu CITEȘTE ȘI DOCUMENT Vor reintra energeticienii români în izolare la locurile de muncă din cauza pandemiei? Un gigant al industriei se pregătește și pentru acest scenariu

Fondatorul Amazon a donat acțiuni Amazon în valoare de circa 860 milioane de dolari de la începutul anului, potrivit Indicelui Miliardarilor calculat de Bloomberg, care estimează averea lui Bezzos la 183,6 miliarde de dolari.

Bezos este urmat în clasamentul miliardarilor de Bill Gates, cu o avere estimată la 128 miliarde de dolari în funcție de prețul la care au închis acțiunile Microsoft vineri, și de Elon Musk, cu o avere de 121 miliarde de dolari.

Șeful Tesla și SpaceX l-a depășit, în această săptămână, în top pe francezul Bernard Arnault, acționar majoritar la  LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, și a devenit a treia cea mai bogată persoană din lume, după un nou raliu al acțiunilor Tesla pe bursa de la New York.

De la începutul anului, averea lui Musk a crescut cu 93,1 miliarde de dolari, în timp ce averea lui Bezos s-a mărit cu 67,7 miliarde de dolari.

Recent, Bezos a vândut acțiuni Amazon de peste 3 miliarde de dolari, ducând totalul vânzărilor de la începutul anului la peste 10 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
jeff bezos
amazon
vanzare actiuni amazon
indicele miliardarilor
bloomberg billionaires index