Jeff Bezos a vândut acțiuni Amazon în valoare de 3 miliarde de dolari

Jeff Bezos a vândut acțiuni Amazon în valoare de 3 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2020

Miliardarul Jeff Bezos a vândut în această săptămână acțiuni Amazon în valoare de peste 3 miliarde de dolari, potrivit documentelor depuse la Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare, obținute de Openinsider, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie
Transformările orașului: Noua tinerețe a fabricilor vechi sau cum devin acestea spații urbane moderne CITEȘTE ȘI Transformările orașului: Noua tinerețe a fabricilor vechi sau cum devin acestea spații urbane moderne

Bezos a accelerat vânzările de acțiuni Amazon în ultimul an. În luna august, Bezos a scos la vânzare acțiuni Amazon de peste 3,1 miliarde de dolari, după o altă vânzare, de peste 4,1 miliarde de dolari, efectuată în februarie, scire News.ro.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Vânzările din această săptămână aduc totalul sumei obținute de Bezos din aceste tranzacții la peste 10,2 miliarde de dolari, reprezentând o creștere semnificativă față de cea din 2019, în valoare de 2,8 miliarde de dolari.

Chiar și așa, Bezos deține încă peste 53 de milioane de acțiuni Amazon, în valoare de aproape 170 de miliarde de dolari, ceea ce îl face cel mai bogat om din lume.

Tranzacțiile au avut loc în cadrul unui plan prestabilit.

Amazon a refuzat să comenteze vânzarea.

Bezos a declarat anterior că vinde anual acțiuni Amaon în valoare de circa 1 miliard de dolari pentru finanțarea companiei sale spațiale Blue Origin.

În plus, Bezos, director general al Amazon, a lansat fondul Earth Fund, în valoare de 10 miliarde de dolari, pentru combaterea schimbăriloe climatice, care va acorda granturi cercetătorilor, activiștilor și organizațiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
jeff bezos
amazon