Binance oferă 290.000 dolari recompensă pentru informații ce pot ajuta la identificarea unui șantajist

Binance oferă 290.000 dolari recompensă pentru informații ce pot ajuta la identificarea unui șantajist

Foto: Flickr/Marco Verch

scris 9 aug 2019

Binance, cea mai mare platformă de tranzacționare pentru criptomonede în funcție de volumele rulate, oferă o recompensă de peste 290.000 de dolari (25 bitcoin) în schimbul informațiilor care pot ajuta la identificarea unei persoane ce amenință cu publicarea datelor personale ale clienților platformei.

O persoană neidentificată a cerut reprezentanților platformei 300 bitcoin pentru a nu publica 10.000 de imagini ce prezintă similarități cu imaginile folosite de Binance la verificarea conturilor clienților, a transmis operatorul platformei de schimb, citat de Bloomberg.

Șantajistul a distribuit deja mai multe imagini publicului și presei, potrivit Binance, care precizează că a anunțat autoritățile, iar în prezent investighează dacă datele provin într-adevăr de pe platforma sa.

Steinhoff analizează listarea la bursă a proprietarului Pepco, prezent cu o rețea de 200 magazine în România CITEȘTE ȘI Steinhoff analizează listarea la bursă a proprietarului Pepco, prezent cu o rețea de 200 magazine în România

“În momentul de față, nu avem dovezi care să indice că imaginile au fost obținute de pe Binance, deoarece acestea nu conțin filigranul digital imprimat de sistemul nostru (…). Imaginile publicate par să fie datate din februarie 2018, perioadă în care Binance a contractat un terț pentru verificarea datelor KYC (know-your-customer – “cunoaște-ți clientul” n.r.), din cauza volumului mare de solicitări la acel moment”, arată Binance.

Binance a anunțat că oferă o recompensă de până la 25 bitcoin (aproximativ 293.000 dolari în funcție de cotația bitcoin de joi) în schimbul informațiilor care pot ajuta la identificarea persoanei.

Platformele de tranzacționare a criptomonedelor sunt o țintă preferată de hackeri, care caută să sustragă atât monede digitale, cât și informații ale clienților.

Potrivit unui raport al firmei americane din domeniul securității cibernetice CipherTrace, valoarea furturilor de monede virtuale de pe platformele de schimb și infrastructurile asociate a depășit 950 milioane de dolari anul trecut, în creștere de peste trei ori comparativ cu 2017. Platformele de tranzacționare din Corea de Sud și Japonia au fost țintele celor mai multor atacuri cibernetice, cu o pondere de 58% în totalul furturilor de criptomonede.

În primul trimestru din acest an, furturile și înșelătoriile cu monede virtuale au depășit 356 milioane de dolari, conform sursei menționate.

Binance a fost și ea victima unui furt de criptomonede în acest an, hackerii reușind să sustragă bitcoin în valoare de 40 milioane de dolari de pe platformă în luna mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
binance
platforma tranzactionare criptomonede
santajist
hacker
date clienti
recompensa
furt date