Bitcoin a coborât sub 38.000 de dolari, după saltul puternic înregistrat luni

Bitcoin a coborât sub 38.000 de dolari, după saltul puternic înregistrat luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2021

Criptomoneda bitcoin s-a ieftinit marți, după o creștere de două procente înregistrată luni ca urmare a unor mesaje pe Twitter ale lui Elon Musk, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 6:21 a.m, bitcoin, cea mai importantă monedă digitală, era cotată la 37.500 de dolari, în scădere cu 4%, după un salt de 16% în cursul zilei de luni, scrie Agerpres.

Turismul din Thailanda și-ar putea reveni la nivelul de dinainte de pandemia de COVID-19 de abia peste 5 ani CITEȘTE ȘI Turismul din Thailanda și-ar putea reveni la nivelul de dinainte de pandemia de COVID-19 de abia peste 5 ani

Fondatorul Tesla Inc. a influențat semnificativ cursul bitcoin în cursul acestei luni, după ce în urmă cu câteva săptămâni a criticat consumul de energie al firmelor care se ocupă cu minarea de monede digitale și a suspendat plățile cu bitcoin. Luni, însă, Elon Musk a postat pe Twitter un mesaj conform căruia a avut o convorbire telefonică cu o serie de firme nord americane care se ocupă cu minarea de bitcoin pentru a discuta "creșterea transparenței cu privire la consumul de energie".

"Dacă piața va continua să înregistreze aceste evoluții fluctuante în funcție de postările pe Tweeter ale lui Elon Musk acesta va fi un obstacol major pentru această clasă de active. Faptul că există aceste fluctuații mari de la postările pe Tweeter ale unei singure persoane diminuează legitimitatea acestei clase de active", subliniază Matt Maley, analist șef la Miller Tabak + Co. "

Consumul mare de energie, generată prin arderea de combustibili fosili, este o problemă de durată a bitcoin. Firmele care se ocupă cu minarea de criptomonede utilizează sute de computere care funcționează non-stop pentru a verifica tranzacțiile cu bitcoin. În pofida acestui lucru, în luna februarie, Elon Musk a anunțat că va investi 1,5 miliarde dolari din lichiditățile Tesla în bitcoin și totodată a informat că Tesla va accepta plata cu bitcoin pentru vehiculele sale, pentru ca la începutul lunii mai să revină asupra acestei decizii. Chiar dacă între timp miliardarul și-a revizuit punctul de vedere cu privire la criptomonede, acestea continuă să înregistreze pierderi de pe urma comentariilor sale.

Valoarea de piață a celor peste 7.000 de criptomonede urmărite de firma CoinGecko este cu aproximativ 800 de miliarde de dolari sub vârful de 2.600 miliarde de dolari înregistrat la începutul lunii mai. La rândul său, cotația bitcoin este cu 25.000 de dolari sub recordul atins la mijlocul lunii aprilie. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomoneda