GRAFIC Bitcoin recuperează declinul din weekend și se îndreaptă spre cel mai mare avans din februarie

GRAFIC Bitcoin recuperează declinul din weekend și se îndreaptă spre cel mai mare avans din februarie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 mai 2021

Cotațiile bitcoin au revenit peste pragul de 37.000 dolari, fiind pe cale să încheie tranzacțiile cu cel mai mare câștig zilnic din ultimele peste trei luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cea mai cunoscută criptomonedă s-a depreciat abrupt duminică, cu până la 18%, pe fondul îngrijorărilor privind înăsprirea măsurilor de reglementare în China și SUA.

În jurul orei 19:00 astăzi (ora României), bitcoin se aprecia cu 11,6% față de referință, la 37.700 dolari/unitate, cel mai mare avans procentual zilnic de la începutul lunii februarie, potrivit Bloomberg.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Ether (Ethereum) consemna un avans de aproape 30%, Ripple (XRP) se aprecia cu 19%, Litecoin cu 22%, iar Dogecoin, monedă virtuală inspirată dintr-un meme, cu 10%.

Piața criptoactivelor a fost extrem de volatilă în ultimele săptămâni, fiind influențată inclusiv de mesajele contradictorii ale lui Elon Musk legate de investiția de 1,5 miliarde de dolari a Tesla în bitcoin.

Indicele fricii și al lăcomiei cripto, un instrument popular pentru măsurarea nivelului de anxietate în rândul investitorilor, a scăzut la 10 astăzi, sugerând “frică extremă”, după ce luna trecută a urcat până la 59, indicând un apetit ridicat pentru criptomonede.

Analiștii JPMorgan Chase se așteaptă ca bitcoin să continue trendul de corecție, în timp ce analiștii Goldman Sachs au avertizat că fluctuațiile prețurilor scad atractivitatea criptomonedelor în ochii investitorilor instituționali.

GRAFIC Bitcoin recuperează declinul din weekend și se îndreaptă spre cel mai mare avans din februarie

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
cotatii
pret bitcoin
jpmorgan chase
volatilitate
indicele fricii si lacomiei