Bitcoin a coborât sub 7.000 de dolari pentru prima dată în ultimele 6 luni

Bitcoin a coborât sub 7.000 de dolari pentru prima dată în ultimele 6 luni
scris 22 nov 2019

Prețul monedei bitcoin a coborât vineri la minimul ultimelor 6 luni, sub pragul de 7.000 de dolari, în contextul în care banca centrală a Chinei a avertizat din nou cu privire la riscurile asociate  tranzacțiilor cu criptomonede.

Cea mai cunoscută criptomonedă nu mai coborâse sub prețul de 7.000 de dolari de la jumătatea lunii mai.

Banca Populară a Chinei a anunțat că va lua măsuri suplimentare pentru combaterea infracțiunilor cu criptomonede, care devin tot mai frecvente. De asemenea, instituția a reamintit investitorilor să nu confunde criptomonedele cu tehnologia blockchain, aflată la baza acestora.

O problemă de securitate prin care hackerii puteau realiza fotografii și filmări fără acordul utilizatorilor, descoperită pe telefoanele Google și Samsung CITEȘTE ȘI O problemă de securitate prin care hackerii puteau realiza fotografii și filmări fără acordul utilizatorilor, descoperită pe telefoanele Google și Samsung

Pe de altă parte, banca centrală a Chinei se pregătește să lanseze propria monedă vituală, Luna trecută, președintele Xi Jinping a vorbit de necesitatea unei accelerări a dezvoltării și adoptării blockchain în China. La acel moment. bitcoin, cunoscută și criticată pentru volatilitatea crescută. a crescut cu 40% în două zile.

"Există o apatie generală în piață. A existat un moment de entuziasm câmd Xi Jinping avornit despre necesitatea Chinei de a îmbrățisa blockchain, dar acest entuziasm a dispărut, iar piața se întoarce la nivelul anterior", spune Mati Greenspan, fost senior analist la eToro, citat de Bloomberg.

Analistul citat de Bloomberg adaugă faptul că indicatorii tehnici au un rol foarte important în tranzacțiile cu criptomonede, acestea fiind  lipsite de fundamentele specifice activelor tradiționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomonede
monede viruale
banca populara a chinei
pret bitcoin
blockchain