BNP Paribas oprește finanțarea pentru sectorul cărbunelui

BNP Paribas oprește finanțarea pentru sectorul cărbunelui
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2019

Grupul bancar francez BNP Paribas, cea mai mare bancă europeană în termeni de active, a anunțat vineri că va opri complet finanțarea pentru sectorul cărbunelui, în anul 2030 în cazul Uniunii Europene și în 2040 pentru restul lumii, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În paralel, BNP Paribas și-a majorat ținta de finanțare pentru energiile regenerabile până la 18 miliarde euro în 2021, în condițiile în care un prim obiectiv de 15 miliarde euro la orizontul anului 2020 a fost depășit încă de la finele lui 2018, scrie Agerpres.

BNP Paribas, care încă din 2017 nu mai finanțează noile proiecte de termocentrale pe cărbune, a precizat că intenționează să extindă această politică "și la creditele acordate producătorilor de electricitate, care realizează o parte din producția de electricitate pe bază de cărbune". Grupul bancar subliniază că este posibil să înceteze relațiile cu producătorii care intenționează să construiască noi capacități de producție de electricitate pe bază de cărbune.

Tranzacție: FAN Courier preia operatorul de transport și logistică SLS Cargo CITEȘTE ȘI Tranzacție: FAN Courier preia operatorul de transport și logistică SLS Cargo

De asemenea, BNP Paribas va continua să publice, în fiecare an, repartiția finanțărilor sale pentru producția de electricitate în funcție de sursele de energie. În 2018, în rândul societăților de producție de electricitate finanțate de BNP Paribas, partea cărbunelui a coborât sub pragul de 20%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bnp paribas
carbune