BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, a pierdut 1.700 miliarde dolari din banii clienților

BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, a pierdut 1.700 miliarde dolari din banii clienților
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2022

Gigantul BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, cu peste 10.000 miliarde dolari în gestiune, a pierdut 1.700 miliarde dolari, în primele șase luni ale acestui an, din banii clienților, conform Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urmă cu un an, BlackRock a devenit primul administrator global de active licențiat pentru a începe o afacere de fonduri mutuale deținute integral în China, obținând avizul de la China Securities Regulatory Commission (CSRC) pentru a începe operațiunile.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Atunci, BlackRock anunțat că vrea să adauge contractele futures pe bitcoin pe lista activelor eligible pentru investiții. 

Până atunci, clienții BlackRock nu au avut acces la investițiile în criptomonede prin niciun instrument financiar.

În 2017, CEO-ul BlackRock, Larry Fink, citat de Investing.com, numea bitcoin un "indice al spălării banilor".

Bun gust și eleganță chiar și atunci când ai un stil de viață activ CITEȘTE ȘI Bun gust și eleganță chiar și atunci când ai un stil de viață activ

În 2018, BlackRock avertiza că volatilitatea monedelor virtuale este de peste 2 ori mai mare decât cea a acțiunilor în timpul crizelor financiare majore. Astfel, criptomonedele ar trebui să fie luate în considerare doar de investitorii care pot face față unor pierderi potențiale totale.

Tot în 2018, CEO-ul BlackRock afirma că nu există interes pentru investiții în bitcoin din partea clienților fondurilor pe care le administrează.

Între timp, punctul de vedere al CEO-ului pare să se fi schimbat. În decembrie 2020, Fink, citat de Bloomberg, a declarat că bitcoin are potențialul de a deveni "o piață globală", având în vedere că a captat "atenția și imaginația milenialilor".

viewscnt
Afla mai multe despre
blackrock
bitcoin
investitii bitcoin
larry fink
blackrock bitcoin
criptomonede