BlackRock, cel mai mare fond de investiții din lume, avertizează asupra volatilității monedelor virtuale

BlackRock, cel mai mare fond de investiții din lume, avertizează asupra volatilității monedelor virtuale
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 mar 2018

Gigantul BlackRock, cel mai mare fond de investiții din lume, avertizează că volatilitatea monedelor virtuale este de peste 2 ori mai mare decât cea a acțiunilor în timpul crizelor financiare majore. Astfel, criptomonedele ar trebui să fie luate în considerare doar de investitorii care pot face față unor pierderi potențiale complete.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Volatilitatea criptomonedelor face ca girațiile de pe piața de capital americană în timpul crizelor financiare să pară aproape monotone", spune Richard Turnill, șef strategie la BlackRock.

Turnill caracterizează criptomonedele ca "extrem de volatile, în mare parte nereglementate" și asociate cu riscuri operaționale și de lichidiate unice.

EXCLUSIV Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, amânat din nou: Puterea pregătește o nouă formă a legii de înființare. Concurența a cerut prevederi antitrust CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, amânat din nou: Puterea pregătește o nouă formă a legii de înființare. Concurența a cerut prevederi antitrust

Graficul de mai jos compară volatilitea, calculată de BlackRock, pentru mai multe active: acțiunile americane (reprezentate de indicele S&P 500), aur, acțiunile americane în timp crizei financiare, bitcoin și alte două criptomonede cunoscute.

BlackRock, cel mai mare fond de investiții din lume, avertizează asupra volatilității monedelor virtuale

Avertizările privind riscurile asociate criptomonedelor sunt numeroase. Guvernatorul băncii centrale din Marea Britanie apreciază că bitcoin a eșuat să se impună ca o monedă tradițională. Totodată, șeful Băncii Mondiale a comparat criptomonedele cu schemele Ponzi, iar economistul francez Benoit Coeure, membru în Comitetul Executiv al Băncii Centrale Europene, a declarat că bitcoin este în mod clar o bulă și a avertizat investitorii că nu vor putea folosi moneda virtuală ca mijloc oficial de plată.

BNR a avertizat de asemenea, pentru a doua oară în ultimii 3 ani, asupra riscurilor generate de volatilitatea ridicată a criptomonedelor, pe care le-a clasificat active speculative.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomonede
blackrock
turnill
volatilitate
risc