Bursa de la New York își reia declinul, în contextul amplificării temerilor privind impactul războiului tarifar

Bursa de la New York își reia declinul, în contextul amplificării temerilor privind impactul războiului tarifar
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 aug 2019

Acțiunile de la New York au deschis sesiunea de tranzacționare miercuri în scădere puternică, pe fondul intensificării temerilor privind impactul conflictului comercial dintre SUA și China asupra economiei globale, după ce mai multe bănci centrale au surprins piețele, relaxând politicile monetare. Randamentele obligațiunilor americane și germane au coborât la noi minime, iar prețul aurului a depășit 1.500 dolari pe uncie pentru prima oară în ultimii șase ani, în condițiile în care investitorii își plasează banii în active considerate sigure.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Indicele S&P 500 s-a depreciat cu 1,9%, iar Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 2,2% în debutul ședinței bursiere înainte să își revină ușor, după ce ieri au închis în teritoriu pozitiv.

În jurul orei locale 10:00 (17:00 ora României), Dow Jones era în scădere cu 1,6%, iar S&P 500, cu 1,1%. Indicele Nasdaq Compozite consemna un declin de 0,77%.

EXCLUSIV Producătorul semințelor și alunelor Elmas a plasat obligațiuni denominate în lei, cu dobândă de 9%, în echivalent de aproape 1 milion de euro. Titlurile garantate în premieră cu brandul vin la bursă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Producătorul semințelor și alunelor Elmas a plasat obligațiuni denominate în lei, cu dobândă de 9%, în echivalent de aproape 1 milion de euro. Titlurile garantate în premieră cu brandul vin la bursă

Investitorii au reluat vânzările de acțiuni și caută refugiu în active considerate sigure, ca titlurile de stat și aurul, după o serie de reduceri neașteptat de pronunțate ale dobânzilor de referință în Noua Zeelandă, India și Thailanda, care au reaprins temerile privind încetinirea economiei globale și declanșarea unui război valutar.

Perspectiva intrării economiei SUA în recesiune, pe fondul conflictului comercial prelungit cu China, amplifică panica din piețe, potrivit analiștilor citați de MarketWatch și Bloomberg.

Randamentul obligațiunilor SUA pe 10 ani a coborât la 1,63%, cel mai redus nivel după septembrie 2016, în timp ce randamentul titlurilor pe 2 ani a scăzut cu aproape 6 puncte de bază, până la 1,53%. În Europa, randamentul obligațiunilor germane pe 10 ani a atins un nou minim record, la -0,59%.

În piața petrolului, cotațiile “aurului negru” au continuat să scadă și au atins un nou minim al ultimelor șapte luni, după un declin de circa 10% la nivelul săptămânii trecute.

“Piețele globale așteaptă parcă Armagedonul”, a comentat Tom di Galoma, director la Seaport Global Holdings, care estimează la 80% probabilitatea ca economia SUA să intre în recesiune.

Deciziile de politică monetară luate astăzi au atras atenția președintelui SUA, Donald Trump, acesta profitând de ocazie să critice din nou Rezerva Federală (Fed).

“Trei noi tăieri de dobândă. Problema noastră nu e China (…), ci Rezerva Federală, care este prea orgolioasă să admită că a greșit acționând prea rapid în vederea înăspririi politicii monetare. Trebuie să taie dobânzile mai mult și mai repede”, a scris Trump pe Twitter.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
bursa new york
actiuni
randamente obligatiuni
razboi comercial