Cacao se ieftinește după explozii de preț

Cacao se ieftinește după explozii de preț
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2024

Cotațiile futures la cacao au scăzut pentru a treia zi consecutiv, perspectivele unor plăți mai ridicate pentru fermieri sporind speranțele unei majorări a cantităților recoltate în Vestul Africii, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai tranzacționat contract la cacao la Bursa de la New York a scăzut joi cu 3,9%, la 9.150 de dolari tona, declinul în ultimele trei zile fiind de aproximativ 8%, arată Agerpres.

Noul șef al H&M se inspiră din strategia Zara CITEȘTE ȘI Noul șef al H&M se inspiră din strategia Zara

Coasta de Fildeș a majorat cu 50% prețul plătit la porțile fermelor pentru boabele de cacao, în timp ce țara vecină Ghana ia în considerare o decizie similară, conform datelor publicate miercuri de Bloomberg. Coasta de Fildeș este cel mai mare producător mondial de boabe de cacao. În pofida faptului că în ultimele 12 luni prețurile la cacao aproape s-au triplat, prețul oficial plătit la porțile fermelor din Coasta de Fildeș nu a fost modificat.

Majorarea decisă de cei doi mari producători mondiali ar putea încuraja cultivatorii de boabe de cacao să-și majoreze producția și să-și extindă investițiile.

Jerry Seinfeld a devenit miliardar CITEȘTE ȘI Jerry Seinfeld a devenit miliardar

"După creșterile semnificative de prețuri din primul trimestru, piața boabelor de cacao este vulnerabilă deoarece investitorii vor să-și preleveze beneficiile", au apreciat analiștii de la The Hightower Report.

Rapida creștere din a doua parte a lunii martie, de la 8.000 dolari tona la 10.000 dolari tona, sugerează că a fost un impuls și nu o schimbare fundamentală a condițiilor de pe piață. Următoarele două luni "ar putea reprezenta un punct de cotitură", susțin analiștii de la Citi Research.

Noi împrumuri externe pregătite de România în acest an, inclusiv prin obligațiuni Samurai și poate, din nou, obligațiuni verzi: \ CITEȘTE ȘI Noi împrumuri externe pregătite de România în acest an, inclusiv prin obligațiuni Samurai și poate, din nou, obligațiuni verzi: "Suntem într-o poziție bună de finanțare!"

Piața este agitată de recoltele slabe obținute de principalii cultivatori de boabe de cacao din Vestul Africii, ceea ce pune lumea pe o direcție în care se va confrunta cu al treilea deficit anual de aprovizionare. În acest context, se înmulțesc îngrijorările că sectorul nu va putea să își asigure suficiente boabe de cacao, ceea ce reprezintă o veste proastă pentru consumatori, dacă producătorii de ciocolată vor continua să transfere costurile pe seama lor sau să vândă batoane de ciocolată mai mici sau care conțin mai puțină ciocolată. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cacao
ciocolata