Cădere puternică pentru acțiunile Tesla. Averea lui Elon Musk a scăzut cu 50 de miliarde de dolari în două zile, cel mai mare declin din istoria indicelui Bloomberg Billionaires

Cădere puternică pentru acțiunile Tesla. Averea lui Elon Musk a scăzut cu 50 de miliarde de dolari în două zile, cel mai mare declin din istoria indicelui Bloomberg Billionaires
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 nov 2021

Acțiunile producătorului american de mașini electrice Tesla au scăzut abrupt de la începutul săptămânii, pierzând 16% din valoare în două zile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile Tesla au scăzut marți cu 12%, încheind ședința la prețul de 1.023,5 dolari/unitate. Declinul puternci de marți a venit după o scădere de aproape 5% în ședința de luni.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

În acest context, averea CEO-ului Elon Musk a scăzut cu 50 de miliarde de dolari în două zile, potrivit datelor Bloomberg. Aceasta este cea mai mare scădere înregistrată într-un interval de două zile, conform indicelui Bloomberg Billionaires Index.

Marți, averea lui Musk s-a diminuat cu 33 de miliarde de dolari, cea mai mare scădere zilnică de la divorțul lui Jeff Bezos în 2019, când averea fondatorului Amazon s-a prăbușit cu 36 de miliarde de dolari.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Scăderea acțiunilor Tesla pe bursă este legată de mai multe știri negative. Un impact puternic l-a avut rezultatul unui sondaj de pe Twitter, în cadrul căruia Elon Musk și-a întrebat fanii dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile pe care le deține la Tesla. Având în vedere că majoritatea urmăritorilor săi de pe Twitter au răspuns afirmativ, Musk a afirmat că va vinde acțiuni Tesla de circa 6 miliarde de dolari.

Potrivit informaților din presa internațională, fratele miliardarului, Kimbal Musk, a vândut acțiuni Tesla încă de vineri, înaintea lansării sondajului de pe Twitter.

viewscnt
Afla mai multe despre
bloomberg billionaires index
elon musk
musk
tesla