Canva, folosită inclusiv în România, cumpără Affinity

Canva, folosită inclusiv în România, cumpără Affinity
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2024

Platforma australiană online de design Canva, folosită inclusiv în România, cumpără Affinity, dezvoltatorul unor alternative la aplicațiile Adobe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția, prin care inclusiv echipa de 90 de oameni de la Affinity va fi asimilată de Canva, este evaluată la câteva sute de milioane de lire sterline, arată Bloomberg.

În 2021, Compania australiană a primit o investiție de 200 de milioane de dolari americani, condusă de fondul T. Rowe Price, un vechi investitor al său. La runda de finanțare au mai participat Franklin Templeton, Sequoia Capital Global Equities, Bessemer Venture Partners, Greenoaks Capital, Dragoneer Investments, Blackbird, Felicis și AirTree Ventures.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Platforma australiană de design a obținut până atunci investiții de 570 de milioane de dolari americani.

Startup-ul a fost lansat în 2013, dar povestea Canva a început încă din 2007, când fondatoarea principală, Melanie Perkins, avea doar 19 ani și era studentă la University of Western Australia. Ea își ajuta colegii să realizeze proiecte grafice cu programele clasice, InDesign și Photoshop. Atunci, i-a venit ideea să facă o platformă cu forme predefinite pe care utilizatorii să le folosescă pentru a crea anuare școlare.

Platforma online oferă un serviciu de tip freemium: utilizatorii din toată lumea pot să o folosească gratuit pentru proiecte de design cum sunt cărțile poștale, imaginile pentru social media sau diverse prezentări, dar există și un produs plătit, Canva Pro, pentru proiecte avansate în zona de business.

viewscnt
Afla mai multe despre
canva
design