Chevron plătește 53 miliarde dolari pentru rivalul Hess. A doua preluare majoră din industria petrolieră americană de la începutul lunii

Chevron plătește 53 miliarde dolari pentru rivalul Hess. A doua preluare majoră din industria petrolieră americană de la începutul lunii
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 oct 2023

Gigantul american din energie Chevron va achiziționa compania rivală Hess într-o tranzacție cu acțiuni evaluată la 53 miliarde de dolari. Este a doua preluare majoră din industria petrolieră americană de la începutul lunii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Chevron a agreat să plătească 171 de dolari în acțiuni proprii pentru o acțiune Hess, reprezentând o primă de circa 5% față de prețul de vineri.

Acționarii Hess vor primi 1,025 acțiuni Chevron pentru fiecare acțiune Hess, ceea ce conferă companiei o valoare de 53 miliarde de dolari (60 miliarde de dolari incluzând datoriile), scrie Bloomberg.

Prețul uleiului de măsline afectează costul mâncărurilor tradiționale din Italia și Spania CITEȘTE ȘI Prețul uleiului de măsline afectează costul mâncărurilor tradiționale din Italia și Spania

Acțiunile Hess s-au apreciat cu 1,8% în tranzacțiile premarket la New York în urma anunțului, în timp ce titlurile Chevron s-au depreciat cu 2,9%.

Tranzacția vine la puțin timp după ce Exxon Mobil a anunțat că va prelua rivala Pioneer Natural Resources pentru aproape 60 miliarde de dolari (64,4 miliarde dolari incluzând datoriile), în cel mai mare acord de achiziție din acest an.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
chevron achizitie hess
hess corporation
preluare