Coca-Cola European Partners oferă peste șase miliarde de dolari pentru achiziționarea companiei australiene Amatil

Coca-Cola European Partners oferă peste șase miliarde de dolari pentru achiziționarea companiei australiene Amatil
scris 26 oct 2020

Coca-Cola Amatil Ltd a confirmat luni că firma Coca-Cola European Partners i-a oferit 9,23 miliarde dolari australieni (6,58 miliarde dolari SUA) pentru a o achiziționa, aceasta putând fi cea mai mare tranzacție din 2020 din Australia, transmit Bloomberg și Reuters.

Coca-Cola European Partners este cel mai mare îmbuteliator independent de băuturi Coca-Cola, în timp ce Coca-Cola Amatil Ltd, cu sediul în Sydney, este îmbuteliatorul de băuturi australian și operează în șase țări din regiunea Asia-Pacific, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Surpriză: eMAG face un pas înapoi - a cedat operarea business-ului de e-commerce din Polonia CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Surpriză: eMAG face un pas înapoi - a cedat operarea business-ului de e-commerce din Polonia

Acționarii independenți ai Amatil sprijină oferta de preluare, a informat compania australiană.

Compania americană Coca-Cola Co deține o participație de 30,8% la Coca-Cola Amatil și o participație de 19,4% în Coca-Cola European Partners, conform datelor Refinitiv.

Ambele companii, care îmbuteliază și vând băuturi Coca-Cola, au fost sever afectate de măsurile de izolare impuse pe plan global pentru stoparea extinderii pandemiei de coronavirus (Covid-19).

viewscnt
Afla mai multe despre
coca-cola
amatil