Commerzbank se pregătește să se retragă de pe piața din Ungaria

Commerzbank se pregătește să se retragă de pe piața din Ungaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2021

Grupul bancar german Commerzbank AG a demarat procesul de vânzare a operațiunilor sale bancare din Ungaria, în contextul în care noul director general a demarat un plan de reducere a costurilor și de ieșire de pe piețele care nu sunt importante, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Divizia din Ungaria a grupului Commerzbank ar putea fi evaluată la aproximativ 100 de milioane de euro, au estimat sursele. Acestea au adăugat că grupul belgian KBC Group NV și cel austriac Raiffeisen Bank International AG ar putea fi interesate de operațiunile din Ungaria ale Commerzbank, scrie Agerpres.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Sursele au precizat că deocamdată discuțiile sunt într-un stadiu preliminar dar operațiunile Commerzbank din Ungaria au generat interesul unor competitori din Ungaria și din străinătate. Luna trecută, OTP Bank, cel mai mare grup bancar din Ungaria, a anunțat că analizează o posibilă preluare a operațiunilor Commerzbank din țara vecină.

Un reprezentant de la KBC Group NV a spus că grupul belgian este interesat de oportunitățile de achiziții pe piețele cheie, inclusiv în Ungaria, dar nu a dorit să facă comentarii cu privire la o anumită țintă.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

La scurt timp după ce a fost numit la conducerea Commerzbank, la începutul acestui an, noul director general Manfred Knof a prezentat un plan pe patru ani destinat reducerii costurilor și creșterii profitabilității. Banca germană a identificat 15 subsidiare din străinătate care ar putea fi închise sau vândute în cadrul planului, inclusiv în Brazilia, Belgia, Ungaria și Luxemburg.

Potrivit rezultatelor publicate în raportul anual al grupului, operațiunile din Ungaria ale Commerzbank au realizat anul trecut un profit net de 1,2 miliarde forinți (patru milioane de dolari).

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului

Și alte bănci europene, inclusiv giganții Deutsche Bank AG și HSBC Holdings Plc, au început să își vândă subsidiarele din locațiile periferice în încercarea de a-și consolida situația financiară și a deveni entități mai profitabile. 

viewscnt
Afla mai multe despre
commerzbank
ungaria