Cotația aurului a atins un nou maxim istoric

Cotația aurului a atins un nou maxim istoric
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2024

Prețul spot al aurului a depășit joi pentru prima dată pragul de 2.200 de dolari uncia, după ce Rezerva Federală americană a anunțat că există perspective pentru mai multe reduceri de dobândă în acest an, ceea ce sugerează că oficialii Fed nu sunt alarmați de recentul avans al inflației, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La Bursa de la Singapore, prețul spot al aurului a crescut cu 1,6%, până la 2.220,89 dolari uncia, pentru ca în jurul orei 7:15 a.m. să coboare la 2.202,31 dolari, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Unilever renunță la afacerile cu înghețată și desființează 7.500 de posturi la nivel mondial. Compania are o fabrică de înghețată la Suceava, unde lucrează aproximativ 200 de oameni CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Unilever renunță la afacerile cu înghețată și desființează 7.500 de posturi la nivel mondial. Compania are o fabrică de înghețată la Suceava, unde lucrează aproximativ 200 de oameni

În paralel, bursele asiatice și Bursa de la New York au înregistrat noi creșteri iar dolarul american s-a depreciat, după ce Rezerva Federală americană a confirmat că există perspectivele pentru trei reduceri de dobândă, de câte un sfert de punct fiecare, în acest an.

De la mijlocul lunii februarie și până în prezent, cotația aurului a crescut cu aproape 12%, pe fondul așteptărilor referitoare la o politică monetară americană mai relaxată, un mediu care în mod normal duce la deprecierea dolarului dar generează un interes crescut pentru aur ca valoare de refugiu, în special în contextul accentuării riscurilor geopolitice. Reducerile de dobândă din partea Fed sunt favorabile metalului galben, care nu aduce venituri investitorilor, dar face mai puțin atractive alte plasamente. 

viewscnt
Afla mai multe despre
aur
pret