Prețurile petrolului au scăzut cu peste 1,5%, după ce Rezerva Federală a SUA a lăsat neschimbată dobânda de referință

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 1,5%, după ce Rezerva Federală a SUA a lăsat neschimbată dobânda de referință
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2024

Prețurile petrolului au scăzut miercuri cu peste 1,5%, după ce Rezerva Federală a SUA a lăsat neschimbată dobânda de referință, iar preocupările privind cererea au continuat să influențeze piața, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent pentru luna mai au scăzut cu 1,43 dolari, sau cu 1,64%, la 85,95 dolari pe baril, scrie News.ro.

Avertisment către populație și firme - Prețul gazului și cel al carburanților va include o nouă taxă, generând scumpiri. Cu cât vor crește CITEȘTE ȘI Avertisment către populație și firme - Prețul gazului și cel al carburanților va include o nouă taxă, generând scumpiri. Cu cât vor crește

Contractele futures U.S. West Texas Intermediate, pentru livrare în aprilie, care au expirat miercuri, au închis în declin cu 1,79 USD, sau cu 2,14%, la 81,68 USD.

Contractul WTI pentru luna mai aa scăzut cu 1,46 USD, la 81,27 USD pe baril.

Prețul petrolului Brent a atins cel mai ridicat nivel din 31 octombrie în sesiunea anterioară, de 87,38 dolari pe baril, în timp ce WTI a atins cel mai ridicat nivel din 27 octombrie, de 83,47 dolari.

Miercuri, Rezerva Federală a menținut ratele dobânzilor în intervalul de 5,25% până la 5,50%, dar factorii de decizie politică au indicat că încă se așteaptă să le reducă cu trei sferturi de punct procentual până la sfârșitul anului 2024.

Decizia Fed privind dobânzile a fost în limitele așteptărilor, iar impactul asupra piețelor petroliere a fost limitat, a declarat Andrew Lipow, președintele Lipow Oil Associates.

Fosta firmă a lui Dăianu, Voinea și Cîțu, preluată acum 7 ani de estonieni, țintește gestionarea miliardelor de euro pentru energie din Fondul de Modernizare al UE CITEȘTE ȘI Fosta firmă a lui Dăianu, Voinea și Cîțu, preluată acum 7 ani de estonieni, țintește gestionarea miliardelor de euro pentru energie din Fondul de Modernizare al UE

U.S. Energy Information Administration (EIA) a declarat că stocurile de țiței au scăzut în mod neașteptat săptămâna trecută, pe măsură ce exporturile au crescut, iar rafinăriile au continuat să crească activitatea. Reducerea stocurilor de țiței a fost determinată de producția mai mare a rafinăriilor și exporturile puternice de țiței, a declarat Matt Smith, analist principal de petrol la Kpler.

Institutul American de Petrol a raportat, de asemenea, că stocurile de țiței și benzină au scăzut săptămâna trecută, în timp ce stocurile de distilate au crescut, potrivit surselor.

În altă parte, atacurile ucrainene asupra activelor rusești de rafinare au contribuit la propulsarea prețurilor țițeiului, deoarece participanții de pe piață au evaluat impactul asupra echilibrului aprovizionării cu țiței și combustibil.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret