Criza capacelor de borcan, o dovadă a problemelor cu care se confruntă economia Turciei

Criza capacelor de borcan, o dovadă a problemelor cu care se confruntă economia Turciei
scris 21 sep 2019

Turcia se confruntă cu o criză fără precedent la capacele de borcan, care au devenit atât de greu de găsit încât oamenii au început să le fure, aceasta fiind o dovadă a percepției populației față de direcția în care se îndreaptă economia, transmite Bloomberg.

Înainte de venirea iernii, o perioadă în care prețurile la alimente sunt mai mari, populația Turciei începe să se pregătească de iarnă cu conserve de legume și fructe făcute în casă. Însă, criza capacelor de borcan este o dovadă a "sentimentului de urgență" pe care mulți turci îl resimt când vine vorba despre pregătirile pentru iarnă din acest an, scrie Agerpres.

Protecția Consumatorului vrea să crească drastic amenzile pentru firmele mari și modifică legislația clauzelor abuzive. Schimbări și în comerț CITEȘTE ȘI Protecția Consumatorului vrea să crească drastic amenzile pentru firmele mari și modifică legislația clauzelor abuzive. Schimbări și în comerț

În condițiile în care bugetele lor încă se resimt după prăbușirea monedei în 2018, turcii au început să caute cu frenezie capace de borcan pentru a profita de calmarea inflației și a face conserve pentru iarnă. În urmă cu câteva luni, rata inflației a atins cel mai ridicat nivel de la venirea la putere a președintelui Recep Tayyip Erdogan în urmă cu 16 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
capace de borcan
turcia