Deutsche Bank anunță un profit neașteptat pentru T3. Luna trecută lansa planul de închidere a 20% dintre sucursalele din Germania

Deutsche Bank anunță un profit neașteptat pentru T3. Luna trecută lansa planul de închidere a 20% dintre sucursalele din Germania
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 28 oct 2020

Grupul bancar german Deutsche Bank a raportat un profit net de 182 de milioane de euro pentru al treilea trimestru, depășind așteptările, care indicau o pierdere de 114 milioane de euro, și generând acum aparența că va ieși din criza coronavirusului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Luna trecută a fost anunțat că banca intenționează să închidă o cincime dintre sucursalele din Germania, în încercarea de a reduce costurile și a profita de modificarea obiceiurilor clienților în perioada pandemiei de coronavirus.

Philipp Gossow, care supervizează operațiunile de retail banking din Germania ale Deutsche Bank, preciza că această reducere a rețelei de sucursale, până la 400 de unități de la aproximativ 500 în prezent, se va întâmpla în special în zonele urbane și va avea loc "în cel mai scurt timp posibil".

Proprietarul Brico Depot rămâne pe pierdere în România, în pofida afacerilor în creștere CITEȘTE ȘI Proprietarul Brico Depot rămâne pe pierdere în România, în pofida afacerilor în creștere

"Coronavirusul a modificat și mai mult solicitările pentru servicii de consultanță și operațiunile sucursalelor. Chiar și consumatorii care anterior nu erau familiarizați cu online banking-ul fac acum multe tranzacții bancare simple de acasă prin intermediul computerului sau iPad-ului", a spus Philipp Gossow. Potrivit acestuia, din ce în ce mai mult serviciile complexe de consultanță se derulează prin intermediul telefonului sau prin video chat, astfel că Deutsche Bank va face investiții pentru a extinde aceste servicii.

Această diminuare a rețelei de sucursale vine în contextul în care Deutsche Bank trece printr-un proces global de restructurare care a început în 2019, după mai mulți ani în care cea mai mare bancă germană a înregistrat pierderi.

Acum, însă, banca a raportat un profit neașteptat în T3. Provizioanele pentru împrumuturi neperformante au totalizat 273 milioane euro, adăugându-se la cele 761 milioane euro alocate în al doilea trimestru și la cele 506 milioane euro din primul trimestru.

Sursa - Bloomberg

Sursa - Bloomberg

Banca a beneficiat în special de performanțele puternice ale băncii sale de investiții, unde veniturile nete au crescut cu 43% față de anul anterior, până la circa 2,4 miliarde de euro.

Veniturile nete totale au fost de 5,9 miliarde de euro, comparativ cu 5,3 miliarde euro în al treilea trimestru al anului 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
sucursale bancare
germania