Deutsche Bank închide 20% dintre sucursalele din Germania

Deutsche Bank închide 20% dintre sucursalele din Germania
scris 22 sep 2020

Grupul bancar german Deutsche Bank intenționează să închidă o cincime dintre sucursalele din Germania, în încercarea de a reduce costurile și a profita de modificarea obiceiurilor clienților în perioada pandemiei de coronavirus, a declarat marți pentru pentru Reuters unul dintre șefii de la Deutsche Bank.

Philipp Gossow, care supervizează operațiunile de retail banking din Germania ale Deutsche Bank, a precizat că această reducere a rețelei de sucursale, până la 400 de unități de la aproximativ 500 în prezent, se va întâmpla în special în zonele urbane și va avea loc "în cel mai scurt timp posibil", scrie Agerpres.

Proprietarul Brico Depot rămâne pe pierdere în România, în pofida afacerilor în creștere CITEȘTE ȘI Proprietarul Brico Depot rămâne pe pierdere în România, în pofida afacerilor în creștere

"Coronavirusul a modificat și mai mult solicitările pentru servicii de consultanță și operațiunile sucursalelor. Chiar și consumatorii care anterior nu erau familiarizați cu online banking-ul fac acum multe tranzacții bancare simple de acasă prin intermediul computerului sau iPad-ului", a spus Philipp Gossow. Potrivit acestuia, din ce în ce mai mult serviciile complexe de consultanță se derulează prin intermediul telefonului sau prin video chat, astfel că Deutsche Bank va face investiții pentru a extinde aceste servicii.

Această diminuare a rețelei de sucursale vine în contextul în care Deutsche Bank trece printr-un proces global de restructurare care a început în 2019, după mai mulți ani în care cea mai mare bancă germană a înregistrat pierderi.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
sucursale bancare
germania