Elon Musk a pierdut o avere, mai mare decât oricine altcineva din istorie

Elon Musk a pierdut o avere, mai mare decât oricine altcineva din istorie
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 ian 2023

Nimeni nu a făcut, sau a pierdut, mai mulți bani ca Elon Musk, averea antreprenorului în vârstă de 51 de ani înregistrând o pierdere fără precedent de 200 de miliarde de dolari din noiembrie 2021, potrivit Bloomberg Billionaires Index, informează tca/dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Se pare că averea acestuia era de 340 de miliarde de dolari în urmă cu 14 luni. Ea este evaluată acum la 137 de miliarde de dolari, ceea ce l-a costat distincția de cel mai bogat om din lume. Acest titlu îi revine acum președintelui brandului francez de lifestyle LVMH, Bernard Arnault, care are o avere de 162 de miliarde de dolari, arată Agerpres.

VIDEO FIFA vrea un stadion cu numele lui Pele inclusiv în România CITEȘTE ȘI VIDEO FIFA vrea un stadion cu numele lui Pele inclusiv în România

Forbes l-a detronat pe Elon Musk de pe primul loc în clasamentul miliardarilor în luna decembrie.

Musk, care deține compania de mașini electrice Tesla și compania de aeronautică SpaceX, a achiziționat în octombrie platforma de socializare Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, moment care a coincis cu o depreciere continuă a valorii acțiunilor Tesla, despre care unii acționari nu cred că este o coincidență.

În noiembrie, Elon Musk a glumit despre pierderea de bani pe Twitter."Cum să faci o mică avere pe rețelele sociale? Începe cu una mare", a scris el pe Twitter.

Omul de afaceri miliardar a folosit platforma Twitter pentru a-și promova politica, ceea ce l-a făcut în mare măsură nepopular în rândul progresiștilor care tind să susțină afaceri precum Tesla, care promovează energia alternativă.

Tesla a înregistrat o scădere de 65% a valorii acțiunilor în 2022, cu o scădere de 44% în decembrie. Musk a vândut miliarde de dolari în acțiuni ale companiei în eforturile de a face Twitter profitabil.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a devenit prima persoană care a cărui avere depășea 200 de miliarde de dolari în aprilie 2021. Musk a fost a doua persoană. Bloomberg estimează valoarea actuală a averii lui Jeff Bezos la 107 de miliarde de dolari.

Elon Musk a salutat duminică noul an pe Twitter cu următoarea predicție:"Un lucru este sigur. Nu va fi plictisitor".

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
avere