Vremea caldă salvează Europa - Prețul, la cel mai redus nivel de la începerea războiului

Vremea caldă salvează Europa - Prețul, la cel mai redus nivel de la începerea războiului
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 ian 2023

Prețurile de referință la gaze pe piața din Europa sunt în scădere în noul an, în condițiile în care vremea blândă a redus cererea, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețurile de referință la hub-ul TTF de la Amsterdam au scăzut luni dimineața cu până la 7,9%, cel mai redus nivel din 21 februarie, extinzând declinul din ultimele trei săptămâni, arată Agerpres.

Wells Fargo, a treia mare bancă americană, amendă-record. Case executate nejustificat, mașini preluate ilegal CITEȘTE ȘI Wells Fargo, a treia mare bancă americană, amendă-record. Case executate nejustificat, mașini preluate ilegal

Meteorologii prognozează temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului în majoritatea regiunilor, ceea ce va ajuta Europa să evite reducerea stocurilor de gaze.

După un an 2022 extrem de volatil - costul energiei atingând un nivel record pe fondul războiului din Ucraina - piața a început 2023 mai puțin stresată. În decembrie, prețurile de referință la gaze au scăzut cu aproximativ 47%, Europa reușind să înlocuiască cu gaze naturale lichefiate (GNL) combustibilii din Rusia.

Vremea mai caldă decât de obicei și încetinirea cererii în industrie la final de an ar putea ajuta Europa să păstreze un nivel ridicat al stocurilor de gaze până la finalul iernii. De asemenea, prețurile mai scăzute la gaze sprijină economia europeană, afectată de inflația ridicată.

Vânzătorii de case din Marea Britanie și-au redus prețurile cerute în cel mai rapid ritm din ultimii patru ani CITEȘTE ȘI Vânzătorii de case din Marea Britanie și-au redus prețurile cerute în cel mai rapid ritm din ultimii patru ani

În jurul orei 10:20 a.m., la bursa de la Amsterdam, cotațiile la gaze naturale cu livrare în luna următoare erau în scădere cu 2,7% până la 72,48 euro pentru un Megawatt-oră.

Cotațiile futures mai mici în Europa ajută și la diminuarea presiunilor cu privire la prețul gazelor lichefiate pe piața din Asia. Cu toate acestea, traderii urmăresc cu atenție orice semnale privind perturbarea livrărilor de gaze lichefiate ale SUA, principalul furnizor al Europei, după ce o furtună arctică a paralizat o mare parte din SUA. 

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
pret