Elon Musk presează Consiliul de Administrație al Tesla pentru un nou pachet salarial masiv

Elon Musk presează Consiliul de Administrație al Tesla pentru un nou pachet salarial masiv
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 ian 2024

Elon Musk se bazează pe Consiliul de Administrație al Tesla pentru a obține un nou pachet salarial masiv, după ce a vândut o parte semnificativă din participația sa în companie pentru a achiziționa Twitter, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În una dintre cele câteva postări pe acest subiect, Musk a scris că, dacă nu va obține aproximativ 25% din controlul cu drept de vot la Tesla, ar prefera să construiască în altă parte produse legate de inteligența artificială și robotică, scrie Agerpres.

Deutsche Bank, interesată de achiziții. Pe lista țintelor posibile se află Commerzbank și ABN Amro Bank CITEȘTE ȘI Deutsche Bank, interesată de achiziții. Pe lista țintelor posibile se află Commerzbank și ABN Amro Bank

Deși rămâne cel mai mare acționar al producătorului de mașini electrice, cu o participație de aproape 13%, Musk a încasat aproape 40 miliarde de dolari în 2022, după ce a vândut acțiuni pentru a finanța preluarea Twitter.

Musk, în vârstă de 52 de ani, a lăudat în alte postări Consiliul de Administrație al Tesla și a spus că directorii așteaptă decizia Tribunalului din Delaware înainte de a pregăti un alt plan de compensații financiare. Procesul din Delaware fost demarat de un acționar al Tesla care s-au plâns de lipsa independenței Consiliului de Administrație al companiei față de Musk, care ceruse în 2018 un plan de compensații de 55 miliarde de dolari.

"Solicitarea este legată în principal de asigurarea controlului cu drept de vot la Tesla", a scris Musk în postarea sa pe platforma X (fosta Twitter). După declarațiile lui Musk, acțiunile Tesla au scăzut marți cu aproximativ 2%, în predeschiderea ședinței Bursei de la New York.

Presiunile lui Musk asupra Consiliului de Administrație al Tesla vin în condițiile în care evoluția companiei nu a fost strălucită în debutul acestui an, pierzând 94 miliarde de dolari din capitalizarea sa bursieră, în urma reducerii marjei de profit. De asemenea, miliardarul trebuie să răspundă la un raport apărut în Wall Street Journal referitor la drogurile pe care le consumă și temerile provocate de acest fapt în rândul directorilor de la companiile sale, inclusiv la Tesla.

Conform indicelui Bloomberg Billionaires, Musk este cea mai bogată persoană din lume, având o avere estimată la 206,1 miliarde de dolari, cu 15% mai mult decât averea lui Jeff Bezos (fondatorul Amazon).

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla