Vodafone apelează la Microsoft

Vodafone apelează la Microsoft
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 16 ian 2024
Vodafone apelează la Microsoft cu un acord pe 10 ani, pentru a aduce inteligență artificială generativă și servicii digitale și cloud.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Ca parte a acordului, de 1,5 miliarde dolari, Vodafone va folosi tehnologia OpenAI care rulează pe Azure.
 
Microsoft intenționează, de asemenea, să investească în divizia de IoT, pe care operatorul de telecomunicații intenționează să o separe de restul businessului până în aprilie. Vodafone va invita și alți parteneri să investească, păstrând în același timp o participație majoritară în această divizie, a declarat într-un interviu directorul financiar al Vodafone, Luka Mucic, citat de Bloomberg.
Grecia își listează aeroportul din Atena la bursă CITEȘTE ȘI Grecia își listează aeroportul din Atena la bursă

Microsoft depune eforturi pentru a găsi mai mulți clienți plătitori pentru asistenții săi de inteligență artificială Copilot, după ce a acceptat să investească 13 miliarde de dolari în partenerul său OpenAI. Clienții corporate plătesc 30 de dolari pe lună pentru accesul la Copilot, aproximativ dublu față de cât plătesc de obicei pentru suita de produse Office a Microsoft.

Pentru o scurtă perioadă de timp, după explozia bulei dot-com, Vodafone a fost evaluată la aproximativ același nivel ca Microsoft. Dar în ultimele două decenii, soarta companiilor a fost divergentă, deoarece industria telecomunicațiilor nu a reușit să obțină venituri care să țină pasul cu investițiile sale în infrastructura de rețea. Între timp, pariul Microsoft pe OpenAI a plasat producătorul de software în fruntea boom-ului AI și l-a ajutat să depășească valoarea de piață a Apple și să devină cea mai valoroasă companie cotată la bursă.
viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
openi
vodafone
inteligenta artificiala
plati digitale