Europcar a respins oferta de preluare de 2,20 miliarde de euro de la Volkswagen AG

Europcar a respins oferta de preluare de 2,20 miliarde de euro de la Volkswagen AG
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2021

Grupul francez de închirieri auto Europcar Mobility a respins miercuri oferta de preluare de aproximativ 2,20 miliarde de euro (2,60 miliarde de dolari), de la Volkswagen AG, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un consorțiu condus de producătorul auto german a oferit luna aceasta aproximativ 0,44 euro pe acțiune pentru Europcar. Compania franceză, controlată de fondurile speculative Anchorage Capital Group și Marathon Asset Management, a respins oferta, apreciind că este prea scăzută, susțin sursele.

Oferta de 0,44 euro per titlu ar reprezenta o primă de aproximativ 12% față de prețul acțiunilor Europcar de la închiderea ședinței bursiere de marți. Anul acesta, titlurile au scăzut cu 9% la Bursa de la Paris, evaluând compania la aproximativ 1,90 miliarde de euro, scrie Agerpres.

Grecia renunță la mască în exterior și la interdicția de circulație nocturnă CITEȘTE ȘI Grecia renunță la mască în exterior și la interdicția de circulație nocturnă

Un reprezentant al VW nu a dorit să comenteze informația, în timp ce Europcar a informat, într-un comunicat, că a respins oferta, deoarece este prea scăzută, dar ar putea avea loc noi negocieri.

Discuțiile vin într-un moment în care Europcar se confruntă cu dificultăți din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), care a afectat călătoriile pe plan global și a redus cererea pentru închirierea de mașini.

Ar fi o schimbare de direcție pentru Volkswagen, care, în 2006, a vândut Europcar firmei de investiții Eurazeo SE, cu suma de 3,32 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
europcar
volkswagen ag