Europenii ar putea fi nevoiți să plătească mai mult pentru cârnații de grătar

Europenii ar putea fi nevoiți să plătească mai mult pentru cârnații de grătar
scris 21 iul 2019

Europenii ar putea fi nevoiți să plătească mai mult pentru cârnații de grătar în vara acestui an, din cauza pestei porcine care decimează șeptelul de porci în cealaltă parte a globului, transmite Bloomberg.

Fermierii din China și țările vecine se confruntă cu o epidemie de pestă porcină africană, ceea ce stimulează cererea pentru importurile de carne de porc. Producătorii de carne de porc din Uniunea Europeană, cel mai mare exportator mondial, se numără printre principalii câștigători în acest an, vânzările spre China înregistrând o creștere de 43% în primele cinci luni ale acestui an, scrie Agerpres.

FT: O companie israeliană poate accesa datele din cloud ale utilizatorilor Apple, Google, Microsoft sau Facebook CITEȘTE ȘI FT: O companie israeliană poate accesa datele din cloud ale utilizatorilor Apple, Google, Microsoft sau Facebook

Deși această creștere este o veste bună pentru crescătorii de porci, ea este responsabilă și pentru creșterea prețurilor la cârnații de grătar pentru europeni. Un indicator care măsoară prețul la carnea de porc în Danemarca este la cel mai ridicat nivel de după 2017 iar un indicator similar din Spania este la cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu. În Franța, o asociație a măcelarilor și procesatorilor susține că piața cărnii de porc este în criză, avertizând că mulți membri ai asociației renegociază prețurile cu retailerii pentru a acoperi costurile în creștere.

Creșterea prețurilor la angro nu se reflectă imediat la casele de marcat ale supermarketurilor, aceste majorări ar putea face magazinele mai reticente să scoată la vânzare cârnații de grătar în perioada verii.

viewscnt
Afla mai multe despre
carnati
gratar