Ferrari va rivaliza cu Tesla printr-un supercar electric

Ferrari va rivaliza cu Tesla printr-un supercar electric
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2024

Directorul general de la Ferrari NV, Benedetto Vigna, este încrezător că primul supercar complet electric al producătorului italian se va vinde la fel de bine ca și modelele echipate cu motoare pe combustie, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Noul vehicul, care va fi dezvăluit în trimestrul patru al anului următor, va fi "unic în fiecare privință", a spus joi Vigna într-un interviu pentru Bloomberg Television. "Suntem pe calea cea bună", a adăugat Vigna, arată Agerpres.

Revolut lansează un serviciu crypto CITEȘTE ȘI Revolut lansează un serviciu crypto

Ferrari construiește în prezent o nouă uzină la Maranello, Italia, unde va asambla automobile hibride și supercaruri electrice, uzină care va fi inaugurată la mijlocul acestui an.

Directorul general a precizat că primul automobil electric Ferrari nu va copia zgomotul motoarelor cu combustie ci va reinterpreta sunetul pe care îl face un motor electric. Cu toate acestea, clienții cu vârsta de până la 50 de ani, și chiar și unii mai în vârstă, l-au contactat deja pe Vigna pentru a-și exprima interesul în a achiziționa primul automobil pe baterie produs de Ferrari. "Ei așteaptă primul nostru automobil verde", a spus Vigna.

VIDEO Italienii merg înaintea contractului și încep montarea tablierului aferent unui pod la Autostrada Sibiu - Pitești, cu macara de 700 tone CITEȘTE ȘI VIDEO Italienii merg înaintea contractului și încep montarea tablierului aferent unui pod la Autostrada Sibiu - Pitești, cu macara de 700 tone

Referindu-se la avansul automobile electrice, Benedetto Vigna a apreciat că asta ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru Europa. "Pentru mine acesta este o chemare la acțiune pentru Europa. Este o competiție frumoasă", a spus Benedetto Vigna.

În prezent există tensiuni sporite între China și Europa pe măsură ce se apropie termenul limită la care Uniunea Europeană va anunța rezultatul unei anchete asupra subvențiilor publice de care au beneficiat constructorii chinezi de automobile electrice. Mai mulți constructori au avertizat că există riscul ca măsurile protecționiste să se transforme într-un război comercial costisitor.

Guvernul continuă și în acest an programul prin care tinerii sunt sprijiniți să își achiziționeze calculatoare CITEȘTE ȘI Guvernul continuă și în acest an programul prin care tinerii sunt sprijiniți să își achiziționeze calculatoare

Separat, autoritățile de la Beijing au semnalat recent că sunt gata să introducă tarife vamale de până la 25% pentru importurile de automobile cu motoare mari, ca răspuns la decizia Washington-ului de a majora tarifele vamale pentru importurile de automobile electrice chineze. Cea mai mare parte a automobilelor importate în China sunt vehicule de lux, iar Porsche, Audi și Range Rover se numără printre primele 10 mărci.

Cu toate acestea, Benedetto Vigna spune că Ferrari are o expunere mai mică. "Piața din China nu este încă una matură, China nu este pentru Ferrari ceea ce este pentru alte mărci de lux", a apreciat Benedetto Vigna. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ferrari
tesla