FOTO Advent preia brandul australian de modă Zimmermann, evaluat la 1 miliard de dolari. Al doilea acord major din acest an pentru un brand australian

FOTO Advent preia brandul australian de modă Zimmermann, evaluat la 1 miliard de dolari. Al doilea acord major din acest an pentru un brand australian
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 aug 2023

Firma americană de private equity Advent International achiziționează o participație majoritară la Zimmermann, într-o tranzacție ce evaluează brandul australian de modă de lux la 1 miliard de dolari, potrivit surselor din industrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Advent a semnat un acord pentru preluarea unei participații majoritare nespecificate la Zimmermann de la firma italiană de private equity Style Capital.

Style Capital și familia fondatoare Zimmermann vor păstra o participație minoritară “semnificativă” în cadrul companiei, potrivit Advent.

Marea Neagră, din ce în ce mai riscantă. Primul atac cu drone al Ucrainei asupra unui petrolier care se îndrepta către Novorosisk, port din care rafinăriile autohtone se alimentează cu țiței kazah CITEȘTE ȘI Marea Neagră, din ce în ce mai riscantă. Primul atac cu drone al Ucrainei asupra unui petrolier care se îndrepta către Novorosisk, port din care rafinăriile autohtone se alimentează cu țiței kazah

Anterior tranzacției, Style Capital deținea un pachet de 70% din acțiunile Zimmermann.

Detaliile financiare nu au fost dezvăluite. Conform unor surse citate de Bloomberg, tranzacția evaluează brandul australian de modă la aproximativ 1 miliard de dolari.

Zimmermann a fost fondată în 1991 la Sidney de surorile Nicky și Simone Zimmermann, compania având în prezent o rețea de aproape 60 de magazine în întreaga lume.

Surorile Zimmermann dețin o participație de 30% din afacere.

Acesta este al doilea acord major din acest an pentru un brand australian. În aprilie, gigantul francez L'Oréal a semnat achiziția producătorului de cosmetice de lux Aesop, cu sediul la Melbourne, pentru 2,53 miliarde de dolari.  

 

viewscnt
Afla mai multe despre
zimmermann
advent international
nicky si simone zimmermann
moda de lux
magazine zimmermann