Siemens Energy estimează pierderi masive din cauza diviziei de turbine eoliene Gamesa. Acțiunile au căzut din nou, după un declin record

Siemens Energy estimează pierderi masive din cauza diviziei de turbine eoliene Gamesa. Acțiunile au căzut din nou, după un declin record
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 aug 2023
Siemens Energy a lansat o revizuire strategică a activității sale în domeniul energiei eoliene, în condițiile în care se așteaptă ca problemele legate de turbinele produse de filiala Siemens Gamesa Renewable Energy să provoace o pierdere netă totală de 4,5 miliarde de euro.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Pierderea din 2023 ar urma, astfel, să fie de 6 ori mai mare față de anul anterior, pe fondul unor costuri de 2,2 miliarde de euro legate de problemele tehnice ale turbinelor Gamesa.
 
Acțiunile au scăzut cu până la 5,1% după ce compania a dezvăluit pierderea, care vine în urma unor eșecuri repetate ale producătorului german de a rezolva problemele de calitate. Anterior, compania se aștepta la o pierdere netă de aproximativ 1 miliard de euro în anul care se încheie în septembrie.
România, cel mai mare exportator de grâu din UE în iulie CITEȘTE ȘI România, cel mai mare exportator de grâu din UE în iulie

"A fost un trimestru foarte solicitant", a declarat directorul general Christian Bruch, într-un interviu acordat televiziunii Bloomberg. 

Compania revizuiește în prezent diferite părți ale activității sale eoliene, a adăugat CEO-ul, deoarece problemele "întârzie drumul spre profitabilitate" pentru această divizie.
 
Anunțul marchează prima actualizare din partea Siemens Energy după ce, în luna iunie, a renunțat la previziunile sale anuale de profit. Atunci, acțiunile sale au înregistrat o cădere record după ce compania a declarat că problemele tehnice ale turbinelor onshore produse de Siemens Gamesa, al doilea cel mai mare jucător pe piața globală de profil, ar putea costa peste un miliard de euro pentru a fi rezolvate. Acțiunile au rămas cu peste 30% mai mici decât înainte de această dezvăluire, care vine după o serie de probleme în remedierea problemelor cu turbinele.
 
Siemens Energy este o companie desprinsă din grupul industrial german Siemens în 2020. Siemens deține o participație de 32% la Siemens Energy.
viewscnt
Afla mai multe despre
siemens gamesa
siemens energy
eoliene
turbine eoliene
siemens