FOTO Dogecoin joacă după cum cântă Musk. Acum crește cu peste 30%, după ce Musk a anunțat că va colabora cu dezvoltatorii monedei pentru îmbunătățirea eficienței. "Cred cu tărie în criptomonede!"

FOTO Dogecoin joacă după cum cântă Musk. Acum crește cu peste 30%, după ce Musk a anunțat că va colabora cu dezvoltatorii monedei pentru îmbunătățirea eficienței. "Cred cu tărie în criptomonede!"
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 mai 2021

Dogecoin crește cu peste 30% vineri, fiind susținută, și de această dată, de comentariile miliardarului american Elon Musk.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Dogecoin este o monedă virtuală derivată din Litecoin. A fost creată în 2013 de programatorii americani Billy Markus și Jackson Palmer, ca o alternativă “amuzantă” și accesibilă la bitcoin. Sigla monedei este reprezentată de un câine din rasa Shibu Inu devenit faimos pe internet cu ajutorul meme-ului Doge.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

În jurul orei 13:30 (ora României), Dogecoin se tranzacționează la circa 0,53 dolari/unitate, cu 32% peste prețul de joi. Moneda a atins un maxim de 0,57 dolari în tranzacțiile de astăzi.

Musk a afirmat, într-o postare pe rețeaua Twitter, că va lucra alături de dezvoltatorii Dogecoin la îmbunătățirea eficienței sistemului de tranzacții.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Dogecoin utilizează circa 0,1 kWh pentru o tranzacție față de peste 700 de kWh în cazul bitcoin. Consumul diferit de energie este explicat prin faptul că dogecoin are în spate calcule mai puțin complexe.

FOTO Dogecoin joacă după cum cântă Musk. Acum crește cu peste 30%, după ce Musk a anunțat că va colabora cu dezvoltatorii monedei pentru îmbunătățirea eficienței.

Într-un alt mesaj publicat astăzi pe Twitter, Musk a afirmat: "Cred cu tărie în criptomonede, dar nu pot genera o creșetere masivă a consumului de combustibili fosili, mai ales cărbune". 

FOTO Dogecoin joacă după cum cântă Musk. Acum crește cu peste 30%, după ce Musk a anunțat că va colabora cu dezvoltatorii monedei pentru îmbunătățirea eficienței.

Prețul de astăzi al dogecoin este apropiat de cel de marți, când un sondaj de opinie lansat de Elon Musk pe Twitter, prin care își întreba urmăritorii dacă Tesla ar trebui să accepte plăți cu această monedă, a împins prețul la un maxim intraday de 0,546 dolari.

 Între timp, bitcoin a pierdut circa 10% săptămâna aceasta. Moneda este în revenire timidă, înregistrând cu avans de doar 1,8%, după prăbușirea de ieri. Declinul de ieri a fost provocat de decizia Tesla de a renunța la bitcoin ca mijloc de plată pentru automobile.

În noaptea de miercuri spre joi, când Elon Musk a anunțat că Tesla va renunța la acceptarea tranzacțiilor în bitcoin, moneda a scăzut brusc până la 47.000 de dolari,  revenind ulterior peste 50.000 de dolari pe unitate, cu fluctuații în jurul acestui prag.

Musk a argumentat decizia prin eficiența energetică scăzută a bitcoin, minarea monedei presupunând un consum mare de electricitate. Potrivit lui Musk, consumul de electricitate, obținută și prin ardere de cărbuni, este poluant, iar acest lucru contravine scopurilor declarate ale Tesla de a reduce poluarea.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
dogecoin
bitcoin
elon musk