G4S, vizat de o ofertă ostilă din partea GardaWorld, acceptă să fie preluat de Allied Universal. Tranzacție de peste 5 miliarde dolari

G4S, vizat de o ofertă ostilă din partea GardaWorld, acceptă să fie preluat de Allied Universal. Tranzacție de peste 5 miliarde dolari
scris 10 dec 2020

Multinaționala britanică G4S, cel mai mare furnizor de  servicii de securitate din lume, a ajuns la un acord privind achiziția sa de către rivalul american Allied Universal, într-o tranzacție de 3,8 miliarde de lire sterline (peste 5 miliarde dolari).

G4S, care a fost ținta unei încercări de preluare ostilă din partea companiei canadiene GardaWorld în ultimele luni, a acceptat să fie preluată de Allied în schimbul sumei de 245 pence/acțiune în numerar, potrivit companiei britanice.

Prețul evaluează G4S la aproximativ 3,8 miliarde de lire (5,1 miliarde dolari).

Retailerul britanic Debenhams, în pragul falimentului, a primit o nouă ofertă de preluare. Tranzacția ar putea salva o parte din cele 12.000 de locuri de muncă ale companiei CITEȘTE ȘI Retailerul britanic Debenhams, în pragul falimentului, a primit o nouă ofertă de preluare. Tranzacția ar putea salva o parte din cele 12.000 de locuri de muncă ale companiei

Americanii și-au îmbunătățit o ofertă inițială de 210 pence/acțiune, considerată prea mică de conducerea G4S.

GardaWorld propusese inițial un preț de 190 pence/acțiune pentru preluarea G4S, preț care a fost majorat ulterior până la 235 pence/acțiune. Potrivit Bloomberg, canadienii au încă opțiunea de a-și îmbunătăți ultima ofertă.

Acordul agreat de conducerea G4S și Allied Universal trebuie aprobat și de acționarii companiei britanice.

O eventuală combinare a afacerilor G4S și Allied ar crea o companie cu peste 750.000 de angajați și venituri anuale de aproape 18 miliarde de dolari.

G4S este cel mai mare furnizor de produse și servicii de securitate din lume și unul dintre cei mai mari angajatori din sectorul privat, cu prezență în 85 de țări și 533.000 de angajați.

La începutul anului, grupul britanic a renunțat la subsidiara românească G4S Cash Solutions, cu circa 2.900 de angajați, în cadrul unei tranzacții mai largi, care a vizat operațiunile de administrare a numerarului din 17 țări, precum și divizia internațională de logistică, G4Si.

Activele au fost preluate de compania americană Brink’s, în schimbul sumei de 860 milioane de dolari.

Fondată în 1957, Allied Universal are operațiuni în America de Nord, Mexic și Marea Britanie și peste 230.000 de angajați. Printre acționarii companiei se numără fondul canadian de pensii Caisse de Depot et Placement du Quebec și fondul american de private equity Warburg Pincus.

viewscnt
Afla mai multe despre
g4s
allied universal
preluare g4s
vanzare g4s
gardaworld
garda world
oferta ostila