GardaWorld lansează o ofertă ostilă de 3,3 miliarde euro pentru preluarea G4S

GardaWorld lansează o ofertă ostilă de 3,3 miliarde euro pentru preluarea G4S
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 oct 2020

Furnizorul canadian de servicii de pază și securitate GardaWorld a lansat o ofertă ostilă de preluare a rivalului britanic G4S, liderul global pe piața de profil, după ce a eșuat să convingă conducerea companiei să vină la masa negocierilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

GardaWorld a oferit 190 pence în numerar pe acțiune, preț care evaluează grupul britanic la aproximativ 2,97 miliarde de lire sterline (3,27 miliarde euro).

Canadienii vor încerca acum să convingă acționarii G4S să accepte oferta, considerată prea mică de boardul G4S, scrie Bloomberg.

Uber ia în calcul preluarea Free Now, care deține și aplicația clevertaxi.ro CITEȘTE ȘI Uber ia în calcul preluarea Free Now, care deține și aplicația clevertaxi.ro

“Boardul G4S s-a comportat în mod arogant când ne-a respins oferta potențială fără să o analizeze. Suntem nerăbdători să ne întâlnim cu investitorii și să le explicăm provocările viitoare și de ce acesta este un preț corect pentru un activ care se confruntă cu o perioadă turbulentă și cu condiții dificile de operare”, potrivit unui comunicat al GardaWorld.

În replică, G4S a transmis că oferta GardaWorld este neschimbată comparativ cu o propunere anterioară, pe care boardul a respins-o în unanimitate, și a sfătuit acționarii să ignore oferta “neatractivă și oportunistă” a grupului canadian.

“Oferta nesolicitată de 190 pence lansată astăzi de GardaWorld este neschimbată față de propunerea care a fost deja atent analizată și respinsă în unanimitate de boardul G4S ca subevaluând semnificativ compania și perspectivele acesteia”, a declarat președintele G4S, John Connoly.

O eventuală combinare a afacerilor G4S și GardaWorld ar crea un gigant cu peste 630.000 de angajați și operațiuni pe mai mult de 110 de piețe.

G4S este cel mai mare furnizor de produse și servicii de securitate din lume și unul dintre cei mai mari angajatori din sectorul privat, cu prezență în 85 de țări și 533.000 de angajați.

La începutul anului, grupul britanic a renunțat la subsidiara românească G4S Cash Solutions, cu circa 2.900 de angajați, în cadrul unei tranzacții mai largi, care a vizat operațiunile de administrare a numerarului din 17 țări, precum și divizia internațională de logistică, G4Si.

Activele au fost preluate de compania americană Brink’s, în schimbul sumei de 860 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
gardaworld
g4s
oferta ostila
preluare
servicii securitate si paza
g4s romania