EXCLUSIV SIF Banat – Crișana, în discuții avansate pentru vânzarea platformei IMGB la un preț uriaș. Cea mai mare parte ar putea fi cumpărată de Prime Kapital, urmat de Kaufland, Lidl și Carrefour. Cea mai mare tranzacție cu teren din istorie

EXCLUSIV SIF Banat – Crișana, în discuții avansate pentru vânzarea platformei IMGB la un preț uriaș. Cea mai mare parte ar putea fi cumpărată de Prime Kapital, urmat de Kaufland, Lidl și Carrefour. Cea mai mare tranzacție cu teren din istorie
scris 20 mai 2021

SIF Banat – Crișana (SIF1) este în proces de semnare de antecontracte pentru vânzarea fostei platforme industriale IMGB din sudul Bucureștiului, recent achiziționată. Vânzarea întregii platforme are șanse să devină cea mai mare tranzacție cu teren din istorie, la o valoare de peste 100 de milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro. Pe lista potențialilor cumpărători se află Prime Kapital, Kaufland, Lidl și Carrefour.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

SIF1 este în discuții finale pentru vânzarea celei mai mari bucăți din terenul de 54 de hectare către dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital, înființat de Martin Slabbert și Victor Semionov - fondatori și foști manageri ai celui mai mare investitor imobiliar din România, fondul NEPI Rockcastle, potrivit surselor Profit.ro. Potențialul cumpărător este interesat să dezvolte aici locuințe și spații de retail.

eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale CITEȘTE ȘI eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale

Contactați de Profit.ro, reprezentanții SIF1 și cei ai Prime Kapital au declarat că nu pot comenta informația.

Prime Kapital are rolul de a asigura extinderea companiei sud-africane MAS Real Estate, printre ai cărei acționari este. MAS Real Estate a atras, recent, 300 de milioane de euro din vânzarea primelor sale obligațiuni „verzi“, bani care vor fi direcționați, în special, către dezvoltarea de proiecte de retail și rezidențiale în România.

De asemenea, SIF1 discută vânzarea unor bucăți din IMGB și către Kaufland, Lidl și Carrefour, potrivit surselor Profit.ro.

EXCLUSIV Nume grele din imobiliare, energie, transport, HoReCa și piața de capital se unesc într-un fond de investiții care pregătește listarea la bursă. Au început deja investiții în apartamente, dar urmează industrialul și birourile CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Nume grele din imobiliare, energie, transport, HoReCa și piața de capital se unesc într-un fond de investiții care pregătește listarea la bursă. Au început deja investiții în apartamente, dar urmează industrialul și birourile

Prețul mediu de vânzare al loturilor este de circa 250 de euro/metru pătrat construibil, ceea ce duce valoarea întregii platforme IMGB la peste 100 de milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro. În toamna anului trecut, după negocieri de aproximativ două luni, SIF1 a plătit companiei sud-coreeane Doosan circa 40 de milioane de euro pentru IMGB, ceea ce înseamnă că definitivarea tranzacțiilor aflate acum în lucru ar aduce un profit uriaș societății de investiții.

Mai exact, la un asemenea preț, tranzacționarea întregii platforme IMGB ar urca în vârful listei cu cele mai scumpe terenuri vândute vreodată în România, surclasând tranzacția dintre Raiffeisen Evolution și Petrom pentru un teren de 11 hectare din Străulești, realizată în 2008 la un preț de circa 90 de milioane de euro.

Până la definitivarea tranzacțiilor, însă, ar mai putea trece 2 ani. SIF1 își asumă demolarea și pregătirea pentru dezvoltare imobiliară a terenurilor.

În urma unei licitații, SIF1 a desemnat pentru demolarea fostei zone industriale un consorțiu de firme al cărui lider este compania clujeană BS Recycling, cu istoric în demolări speciale pentru OMV, Rompetrol sau Lukoil. În prezent, sunt curățate spațiile în așteptarea autorizației de demolare.

ULTIMA ORĂ Fondul ungar de investiții Adventum intră în România prin achiziția complexului de birouri Hermes Business Campus. Tranzacția anului și una dintre cele mai mari afaceri imobiliare încheiate vreodată pe piața locală CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fondul ungar de investiții Adventum intră în România prin achiziția complexului de birouri Hermes Business Campus. Tranzacția anului și una dintre cele mai mari afaceri imobiliare încheiate vreodată pe piața locală

La începutul acestui an, SIF Banat – Crișana a ajuns la un acord cu retailerii germani Kaufland, Lidl și Hornbach pentru vânzarea fostei fabrici Helitube din Colentina la un preț mediu de circa 34 milioane de euro, tranzacție anunțată în exclusivitate de Profit.ro. Societatea de investiții are semnat un acord de vânzare cu Lidl și Kaufland și pentru terenul fostei fabrici Filan din cartierul Pantelimon, o tranzacție de circa 12 milioane de euro.

Fosta platformă IMGB, care cuprinde fabrici precum IMGB, FECNE (actuala Walter Tosto), General Turbo, Upetrolam, Romenergo Mecanica sau uzina Vulcan, a intrat într-un proces de dezindustrializare odată cu tranzacția dintre SIF1 și Doosan.

Omul de afaceri Ovidiu Tender pregătește și el vânzarea terenului fostei uzine Vulcan, o tranzacție ce poate depăși 35 milioane de euro anunțată de Profit.ro.

Zona a început deja să fie populată cu blocuri cu apartamente. Omul de afaceri Daniel Dumitru Sava, proprietarul Edildanconstruct din Focșani, construiește în vecinătatea Vulcan și IMGB ansamblul Grand Kristal, care are gândite 2.200 de locuințe.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif banat crisana
prime kapital
kaufland
lidl
carrefour
imgb