GRAFICE Inflația din SUA încetinește peste așteptări. Acțiunile cresc puternic

GRAFICE Inflația din SUA încetinește peste așteptări. Acțiunile cresc puternic
scris 10 nov 2022

Inflația din SUA a încetinit peste estimări în octombrie, alimentând speranțele că Fed ar putea reduce ritmul și amploarea majorărilor de dobândă.

Rata anuală a inflației a decelerat la 7,7% luna trecută, de la 8,2% în septembrie, potrivit datelor anunțate de Departamentul american al Muncii joi.

Inflația de bază, care exclude prețurile energiei și alimentelor și este urmărită îndeaproape de banca centrală, a încetinit de la 6,6% la 6,3%, revenindu-și de la maximele ultimilor 40 de ani.

ULTIMA ORĂ Bloomberg confirmă - Enel analizează vânzarea unor active, inclusiv cele din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Bloomberg confirmă - Enel analizează vânzarea unor active, inclusiv cele din România

Atât inflația anuală, cât și cea de bază s-au situat sub estimările economiștilor, oferind speranțe că prețurile ar putea intra pe o pantă descendentă iar Rezerva Federală (Fed) va încetini pasul majorărilor dobânzilor, scrie Bloomberg.

GRAFICE Inflația din SUA încetinește peste așteptări. Acțiunile cresc puternic

În ritm lunar, prețurile de consum din SUA au crescut cu 0,4% în octombrie, după un avans similar în luna anterioară. Economiștii preconizau un avans lunar de 0,6% în octombrie.

Principalii indici bursieri de pe Wall Street au deschis tranzacțiile puternic în urcare.

Bloomberg: Twitter a limitat accesul unor angajați la instrumentele de moderare a conținutului, înainte de alegerile intermediare din SUA CITEȘTE ȘI Bloomberg: Twitter a limitat accesul unor angajați la instrumentele de moderare a conținutului, înainte de alegerile intermediare din SUA

În jurul orei 17:30 (ora României), S&P 500 se aprecia cu 4,2%, Dow Jones urca cu 2,7%, iar Nasdaq Composite consemna un avans de 5,6%.

Impulsul de creștere s-a transmis și peste Ocean. Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 se aprecia cu 2,7%, cu creșteri importante pe toate marile burse: +1,2% pentru referința FTSE 100 de la Londra, +3,4% pentru DAX de la Frankfurt, +2,1% pentru CAC 40 de la Paris și +2,6% pentru indicele FTSE MIB de la Milano.

La București, BET și BETPlus consemnau aprecieri de 1,1% la ora menționată.

GRAFICE Inflația din SUA încetinește peste așteptări. Acțiunile cresc puternic

viewscnt
Afla mai multe despre
inflatia sua
preturi consum
economia sua
fed
majorare dobanzi fed
actiuni americane