Guvernul britanic va oferi finanțare de stat pentru a sprijini producătorii de semiconductori din țară

Guvernul britanic va oferi finanțare de stat pentru a sprijini producătorii de semiconductori din țară
scris 26 ian 2023

Guvernul britanic intenționează să ofere finanțare de stat pentru a sprijini companiile producătoare de semiconductori din țară, a informat Bloomberg.

Sprijinul va include bani de lansare pentru startup-uri, ajutor pentru firmele existente pentru extindere și noi stimulente pentru capitalul de risc privat, potrivit unor oficiali familiarizați cu planurile, scrie News.ro.

Bloomberg - JC Flowers vrea să vândă First Bank CITEȘTE ȘI Bloomberg - JC Flowers vrea să vândă First Bank

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a spus pentru Reuters că nu comentează speculațiile atunci când a fost întrebat despre raport, adăugând că strategia țării în domeniul semiconductorilor va fi publicată în timp util.

Guvernul a declarat luna trecută că explorează inițiative naționale de extindere a industriei autohtone de cipuri, inclusiv înființarea unei noi instituții ca parte a planurilor sale de a spori infrastructura.

Strategia va avea ca scop ”deblocarea întregului potențial” al afacerilor cu microcipuri și sprijinirea locurilor de muncă și, de asemenea, va căuta să asigure o aprovizionare fiabilă cusemiconductori, a declarat Departamentul pentru Digital, Cultură, Media și Sport (DCMS) al Marii Britanii.

viewscnt
Afla mai multe despre
semiconductori
marea britanie