Guvernul britanic va oferi finanțare de stat pentru a sprijini producătorii de semiconductori din țară

Guvernul britanic va oferi finanțare de stat pentru a sprijini producătorii de semiconductori din țară
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2023

Guvernul britanic intenționează să ofere finanțare de stat pentru a sprijini companiile producătoare de semiconductori din țară, a informat Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Sprijinul va include bani de lansare pentru startup-uri, ajutor pentru firmele existente pentru extindere și noi stimulente pentru capitalul de risc privat, potrivit unor oficiali familiarizați cu planurile, scrie News.ro.

Bloomberg - JC Flowers vrea să vândă First Bank CITEȘTE ȘI Bloomberg - JC Flowers vrea să vândă First Bank

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a spus pentru Reuters că nu comentează speculațiile atunci când a fost întrebat despre raport, adăugând că strategia țării în domeniul semiconductorilor va fi publicată în timp util.

Guvernul a declarat luna trecută că explorează inițiative naționale de extindere a industriei autohtone de cipuri, inclusiv înființarea unei noi instituții ca parte a planurilor sale de a spori infrastructura.

Strategia va avea ca scop ”deblocarea întregului potențial” al afacerilor cu microcipuri și sprijinirea locurilor de muncă și, de asemenea, va căuta să asigure o aprovizionare fiabilă cusemiconductori, a declarat Departamentul pentru Digital, Cultură, Media și Sport (DCMS) al Marii Britanii.

viewscnt
Afla mai multe despre
semiconductori
marea britanie