Guvernul francez analizează acordarea unor vouchere pentru reducerea facturilor la energie

Guvernul francez analizează acordarea unor vouchere pentru reducerea facturilor la energie
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 sep 2021

Guvernul francez analizează posibilitatea de a extinde programul de acordare de vouchere pentru energie la mai multe gospodării, în încercarea de a ușura costul creșterii facturilor la energie, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Paris, Gabriel Attal, informează Bloomberg.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În prezent, aceste vouchere sunt acordate pentru aproximativ 5,5 milioane de gospodării cu venituri modeste din Franța, scrie Agerpres.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Gabriel Attal a precizat că biroul premierului Jean Castex discută detaliile acestei măsuri adăugând că un anunț ar putea fi făcut chiar joi, când premierul are programată o vizită în care va demonstra ajutorul oferit de guvern pentru a finanța renovarea clădirilor.

Marți, ministrul francez al Finanțelor, Bruno Le Maire a spus și el că voucherele la energie ar putea fi o modalitate "corectă și eficientă" pentru protejarea puterii de cumpărare. O altă opțiune ar putea fi modificare regulilor de taxare, a spus Le Maire.

Creșterea prețurilor la energie a dus costurile la electricitate în Europa la cel mai ridicat nivel din ultimii ani și este puțin probabil ca situația să se schimbe până la finele anului, ceea ce înseamnă facturi mari cu încălzirea la iarnă pentru consumatori.

Autoritățile din Spania, Italia și Grecia au luat deja măsuri pentru a reduce impactul creșterii prețurilor la energia electrică. 

viewscnt
Afla mai multe despre
franța
energie
vouchere