IBM pregătește cea mai mare emisiune de obligațiuni corporative din acest an pentru preluarea Red Hat

IBM pregătește cea mai mare emisiune de obligațiuni corporative din acest an pentru preluarea Red Hat
scris 9 mai 2019

IBM vrea să împrumute 20 de miliarde de dolari prin vânzarea de obligațiuni, tranzacție prin care compania va finanța parțial preluarea Red Hat, anunțată toamna trecută. Aceasta ar urma să fie cea mai mare emisiune de obligațiuni corporative din acest an, la mică distanță de tranzacția-mamut prin care compania farmaceutică americană Bristol-Myers Squibb a atras 19 miliarde de dolari săptămâna aceasta, potrivit Bloomberg.

IBM a anunțat în octombrie că va cumpăra Red Hat, furnizor de software open source pentru companii, cu circa 34 miliarde dolari, cea mai mare afacere a gigantului american și cea de-a treia din istoria tehnologiei din SUA.

Producătorul de software open source va deveni o unitate a Diviziei Hybrid Cloud a IBM, împreună cu Jim Whitehurst, CEO Red Hat, care se va alătura echipei de conducere IBM și va raporta CEO-ului Ginni Rometty.

Siemens, cu 4 fabrici în România, pregătește separarea diviziei de gaze și electricitate și desființarea a peste 10.000 de posturi CITEȘTE ȘI Siemens, cu 4 fabrici în România, pregătește separarea diviziei de gaze și electricitate și desființarea a peste 10.000 de posturi

Excluzând fuziunea AOL-Time Warner, singurele tranzacții mai mari au fost fuziunea de 67 miliarde dolari dintre Dell și EMC, în 2016, și achiziționarea de către JDS Uniphase a furnizorului de componente optice SDL în anul 2000, cu 41 miliarde dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
ibm
red hat
obligatiuni ibm