Prețul bitcoin a coborât, vineri, sub pragul psihologic de 50.000 de dolari pentru prima dată de la începutul lunii martie, pe fondul îngrijorărilor privind majorarea impozitelor pe câștigurile din investițiile la bursă în SUA.
Bitcoin s-a depreciat pentru a șaptea oară în ultimele opt zile, adâncindu-și pierderile în urma informațiilor că președintele american, Joe Biden, va propune dublarea aproape a taxelor pe câștigurile de capital pentru persoanele cu averi mari, scriu Bloomberg și MarketWatch.
Informațiile vehiculate în mass-media joi seara au influențat negativ prețul acțiunilor pe Wall Street, răsfrângându-se și în sectorul criptoactivelor.
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
Bitcoin s-a depreciat cu peste 8% în prima parte a tranzacțiilor astăzi, până la un minim intraday de 47.657 dolari, nivel atins cel mai recent în prima săptămână din luna martie.
Cea mai cunoscută criptomonedă a pierdut peste 20% din valoare de la vârful istoric de 64.829 dolari înregistrat luna trecută, astfel că a intrat în teritoriu de corecție.
CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer“Este clar că bitcoin este mai sensibil la amenințările cu impozitarea câștigurilor de capital decât majoritatea claselor de «active». Amenințarea reglementării, fie direct, pe piețele dezvoltate, fie indirect, prin intermediul perceptorului, a reprezentat întotdeauna călcâiul lui Ahile pentru [sectorul] cripto”, a comentat Jeffrey Halley, analist senior la OANDA, într-o notă pentru clienți.
În jurul prânzului, bitcoin se deprecia cu 7% față de referința de joi, la 48.203 dolari/unitate, potrivit datelor Coindesk.
Dintre monedele rivale, denumite generic altcoins, Ethereum se deprecia cu 10,7% la ora menționată, Bitcoin Cash cu 13,2%, iar Ripple cu 18,3%.
Potrivit analistului OANDA, următorul nivel-cheie pentru bitcoin va fi pragul de 42.000 de dolari, care ar putea fi atins “în acest weekend, sau weekendul viitor, sau poate deloc”.
CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)“Să sperăm că vom auzi la fel de mulți «experți» spunând că este semn că bitcoin devine un activ mainstream care se maturizează dacă pierde 10% în acest weekend, la fel cum spunem atunci când crește sau când o platformă de tranzacționare alege să se listeze”, a adăugat Halley.