Intesa Sanpaolo intenționează să își recompenseze investitorii cu 22 de miliarde de euro

Intesa Sanpaolo intenționează să își recompenseze investitorii cu 22 de miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2022

Intesa Sanpaolo, cel mai mare grup bancar italian, intenționează să își majoreze profitul net până la 6,5 miliarde de euro în 2025 și, tot până atunci, să returneze investitorilor peste 22 de miliarde de euro, devenind ultima bancă europeană care profită de decizia Băncii Centrale Europene de a relaxa restricțiile cu privire la dividende, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un comunicat de presă, Intesa Sanpaolo a precizat că strategia sa de distribuire de capital va începe cu 6,6 miliarde de euro în acest an, din care 3,4 miliarde de euro sub formă de răscumpărări de acțiuni. În total, Intesa intenționează să returneze acționarilor săi 70% din câștigurile anuale sub formă de dividende în perioada cuprinsă între 2022 și 2025, scrie Agerpres.

Proprietarul Google reduce prețul acțiunilor pentru a atrage micii investitori. Cel mai bun preț din 2005 CITEȘTE ȘI Proprietarul Google reduce prețul acțiunilor pentru a atrage micii investitori. Cel mai bun preț din 2005

Directorul general de la Intesa Sanpaolo, Carlo Messina, a reușit mult timp să îi atragă pe investitori cu una dintre cele mai generoase politici privind dividendele din rândul băncilor europene, iar acum a decis să își extindă eforturile, pe fondul creșterii competiției pe partea dividendelor. De exemplu, rivalul UniCredit vrea să distribuie acționarilor peste 16 miliarde de euro sub formă de dividende și răscumpărări de acțiuni, până în 2024, în timp ce Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, cea mai mare bancă din Spania, și-a majorat procentul din profit alocat pentru plata dividendelor până la un interval cuprins între 40% și 50%.

De asemenea, Intesa Sanpaolo se alătură altor bănci europene care au început să închidă sucursale ca urmare a trecerii la online banking și a unui program mai flexibil de lucru, după ce pandemia a modificat obiceiurile clienților. Conform planului dezvăluit vineri, Intesa vrea să își îmbunătățească raportul dintre costuri și venituri până la 46,4% în 2025, să închidă 1.500 de sucursale și să mute clienții de retail spre online banking.

Cele mai mari grupuri bancare italiene - UniCredit SpA și Intesa Sanpaolo SpA - sunt prezente și pe piața din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo
investitori