Japonezii de la Denso se gândesc să creeze o divizie independentă pentru cipuri auto

Japonezii de la Denso se gândesc să creeze o divizie independentă pentru cipuri auto
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 iun 2022

Producătorul japonez de componente auto Denso ia în considerare separarea activităților de producție de semiconductori pentru industria auto, pentru a putea să beneficieze la maximum de potențialul pieței pe acest segment.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul de tehnologie al Denso, Yoshifumi Kato, a declarat într-un interviu acordat Bloomberg că în prezent este analizată oportunitatea de creare a unei divizii independente dedicată exclusiv producerii de cipuri electronice pentru autovehicule. „Trebuie să ne gândim dacă va veni momentul în care vom vinde semiconductori doar extern”. El mai spune că testarea unei astfel de structuri este un efort care merită.

Denso are cel mai important client din industria auto, Toyota, pe care îl susține cu ajutorul structurii interne specializată în producția de semiconductori. Doar din producția și vânzarea de cipuri auto, Denso reușește să obțină venituri în valoare de 420 miliarde yeni, adică aproape 3 miliarde euro anual.

EXCLUSIV Dacia a suspendat comenzile pentru toate modelele cu motoare ECO-G CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia a suspendat comenzile pentru toate modelele cu motoare ECO-G

Pentru a face față cererii tot mai mari de semiconductori, Denso a investit peste un miliard de euro în producția acestor componente, rămânând astfel competitiv în fața producătorilor din Europa. O eventuală separare și cu investiții noi, cei de la Denso ar putea să atragă în portofoliu mai mulți clienți din industria auto.

Șeful de tehnologie de la Denso spune că decizia de separare nu a fost luată încă, iar planul nu are în vedere obținerea de lichidități printr-o eventuală separare. În acest moment, principala preocupare a companiei japoneze este cea pentru creșterea capactiății de producție de cipuri și de satisfacere a cererii. Directorul Denso este de părere că trecerea la propulsia electrică și apariția mașinilor tot mai conectate și a celor autonome contribuie la o cerere tot mai mare de semiconductori. 

viewscnt
Afla mai multe despre
denso
productia semiconductori
criza semiconductori
toyota