Lagarde: BCE va majora dobânzile la următoarele "câteva ședințe"

Lagarde: BCE va majora dobânzile la următoarele "câteva ședințe"
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 sep 2022
Președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a declarat că instituția pe care o conduce va majora dobânzile la următoarele "câteva reuniuni" pentru a se asigura că așteptările inflaționiste rămân ancorate și creșterea prețurilor revine la ținta stabilită.
Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În cadrul unui eveniment desfășurat miercuri la Frankfurt, Lagarde a declarat că principala misiune a BCE este să readucă inflația la obiectivul pe termen mediu de 2% - în ciuda îngrijorărilor tot mai mari legate de recesiunea din Germania și din zona euro.

Apple va produce iPhone 14 în India CITEȘTE ȘI Apple va produce iPhone 14 în India

"Vom face ceea ce trebuie să facem, și anume să continuăm să creștem ratele dobânzilor la următoarele câteva ședințe. Obiectivul nostru nu este o recesiune. Obiectivul nostru principal este stabilitatea prețurilor și trebuie să ne îndeplinim acest obiectiv. Dacă nu am lua măsuri, acest lucru ar afecta mult mai mult economia", a declarat Lagarde, citată de Bloomberg. 
 
BCE a urmat exemplul Rezervei Federale a SUA și a majorat dobânzile într-un ritm record pentru a face față celei mai mari inflații de la introducerea monedei euro. Însă avansul costurilor de împrumut coincide cu temerile tot mai mari privind o încetinire a creșterii economice, alimentate în această săptămână de amenințările Rusiei de a reduce și mai mult livrările de energie.
viewscnt
Afla mai multe despre
lagarde
bce
christine lagarde